Morgan Napisano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2011 natala forum ktore podalas wymaga rejestracji w systemie cl wiec dla nowicjuszy nie przydatne, druga sprawa, ile trzeba miec przy sobie dolcow w momencie przekroczenia granicy usa?
nataliaaa Napisano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2011 jezeli nie chcesz sie zarejestrowac to mozesz wertowac i czytac... a rejestrujesz sie tam tak samo jak i na tym forum:) zasob portfela to rzecz gustu, mozliwosci i Twoich planow nie tylko w trakcie kampu ale i po nim
koo-ba Napisano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2011 Witam, ja też myśle nad wyjazdem na Camp w 2011 roku. Tylko czy to się w ogóle opłaca? Wiem, że kokosów nie zarobie ale czy chociaż zwrócą mi się koszty poniesione na wyjazd? I jak jest z pracą po przepracowanych 9 tyg (z tego co czytałem to przez tyle tyg mamy zapewniona pracę za którą dostajemy 900 - 1300 $ kieszonkowego)?Zastanawiam się też trochę nad W&T. Ale , że jako pierszy raz jadę do USA, czytałem tutaj, że lepiej / bezpieczniej na camp. Zależy co znaczy "opłaca się" . Koszty wyjazdu się zwrócą bo za program płacisz ok 1700zł plus ok 400zł za wizę plus jeszcze jakieś pierdoły co daje w sumie ok 2200zł (coś koło tego płaciłem w tamtym roku). Jeżeli zarobisz 1290$ licząc po kursie 2,9zł dostajesz 3700zł, więc na czysto zostaje Ci 1500zł. Moim zdaniem dobrze od razu zakręcić się i zostać na post campie bo tam za dwa tygodnie pracy dostaniesz ok 480$. Pozdrawiam
Morgan Napisano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2011 ale licz jeszcze kwote jaka trzeba wylozyc "kieszonkowego". Nie ma tak, ze przyjezdzasz goly do stanow, tylko w formularzu ds 2019 masz okreslone 200 czy 300 dolcow ktore masz miec ze soba - poprawcie mnie jesli sie myle...
sly6 Napisano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2011 a co z biletem lotniczym,tez sie zwroci?chyba ze tego nie liczymy no ale i tak dla kogos wydac ponad 2 tys zl to jest cos... do tego jakos podrozowac po USA,jakies zakupy ..
koo-ba Napisano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2011 Biletu lotniczego nie liczysz bo w tym rozliczeniu, które napisałem powyżej tj.2200zł jest już bilet lotniczy. Za pierwszym razem płacąc 1700 za program, lot jest w cenie. Ja wziąłem ze sobą 100$. Dzień po przylocie już byłem na campie a tam kasy w sumie na nic nie potrzebujesz. Pozdrawiam
kamikamip Napisano 7 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 Ja jadę na camp drugi raz, będę uczyć maluchy grać w tenisa:) I co do mojej opinii o campach- sama chyba sobie juz nie wyobrażam jechać inaczej niz na camp. Moj oboz byl absolutnie niesamowity i poki sie nie spedzi troche czasu w takim miejscu to troche trudno zrozumiec ta niesamowita energie ktora tam panuje! Wiem , że w duzej mierze to zalezy od miejca ale moim zdaniem kiedy jedziesz nastawiony na przygode a nie na "dorobek" to juz polowa sukcesu:).Poznalam mnostwo fantastycznych ludzi, przezylam wakacje swojego zycia, zobaczylam duzy kawalek wschodniego wybrzeza i bylo bosko:) dlatego wracam na camp po raz drugi! CL jakby ktos sie pytal
Sidek Napisano 26 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2011 Ja jadę na camp drugi raz, będę uczyć maluchy grać w tenisa:) I co do mojej opinii o campach- sama chyba sobie juz nie wyobrażam jechać inaczej niz na camp. Moj oboz byl absolutnie niesamowity i poki sie nie spedzi troche czasu w takim miejscu to troche trudno zrozumiec ta niesamowita energie ktora tam panuje! A jaki camp?? :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.