graczyk95 Napisano 28 Września 2010 Zgłoś Napisano 28 Września 2010 Witam mam takie pytanie czy jest może coś takiego jak wyjazd do stanów dla 15 16 latka żeby mógł tam się normalnie legalnie uczyć i mieszkać nie wiem może np w jakimś internacie czy w czymś podobnym dla osoby która zna angielski w stopniu średnim. Miasta które mnie interesują to Los Angeles lub Nowy York. Prosiłbym o rożne możliwości . Z góry dzięki za odpowiedz
katlia Napisano 28 Września 2010 Zgłoś Napisano 28 Września 2010 Jezeli stac twoja rodzine na szkole z internatem (cos w rejonie $30,000 na rok) to oczywiscie. Wtedy to tylko kwestia dostania sie, wizy studenckiej, i pieniedzy. Sa tez wymiany szkolne (przez AFS lub Rotary Club) ktore kosztuja znacznie mniej, gdzie mieszkasz z rodzina amerykanska i uczeszczasz przez rok w normalnej szkole.
gal Napisano 28 Września 2010 Zgłoś Napisano 28 Września 2010 Jezeli stac twoja rodzine na szkole z internatem (cos w rejonie $30,000 na rok) to oczywiscie. Wtedy to tylko kwestia dostania sie, wizy studenckiej, i pieniedzy. Sa tez wymiany szkolne (przez AFS lub Rotary Club) ktore kosztuja znacznie mniej, gdzie mieszkasz z rodzina amerykanska i uczeszczasz przez rok w normalnej szkole. Gdzie "normalna szkola" znaczy lokalna dla danej dzielnicy, nie zawsze jest dobra (jak w przypadku Nowego Jorku)
katlia Napisano 28 Września 2010 Zgłoś Napisano 28 Września 2010 Ani Rotary ani AFS nie zapisze klientow do marnych szkol w marnych okolicach, czy to Nowy Jork czy LA. I nie zawsze to sa publiczne szkoly, moja corka uczeszczala prywatna szkole na podobnej wymianie w Buenos Aires.
katlia Napisano 28 Września 2010 Zgłoś Napisano 28 Września 2010 Oh for heaven's sake -- tak, do LOKALNEJ ale oni wybieraja LOKAL ! Get it?
graczyk95 Napisano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Napisano 28 Września 2010 A czy mógłbym dowiedzieć się coś więcej o tym AFS lub Rotary Club dokładnie o co w tym chodzi i jakaś może stronkę jak tam się dostać . Z góry dzięki. !!
katlia Napisano 28 Września 2010 Zgłoś Napisano 28 Września 2010 Wyglada na to ze w tej chwili AFS nie wspolpracuje z Polska, co mnie dziwi bo to ogromna organizacja. Ale sa tez inne, jak naprzyklad www.ayusa.org lub ciee.org. Zauwaz ze te sa platne programy, jest ich wiele, po prostu wyszukaj international high school exchange. Rotary Club ma darmowe albo prawie darmowe programy. To jest regionalna organizacja - wrzuc do google miasto gdzie mieszkasz i Rotary Club i znajdziesz cos takiego: http://www.wawacity.rotary.org.pl/
FUGAZI Napisano 28 Września 2010 Zgłoś Napisano 28 Września 2010 Miasta które mnie interesują to Los Angeles lub Nowy Jork Czy to dlatego, że tylko te dwa miasta kojarzysz z hollywoodzkich produkcji?
graczyk95 Napisano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Napisano 29 Września 2010 Nie dlatego poprostu moim zdaniem to sa najlepsze miasta
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.