monikatommy Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Hej, Wylatuję na wizie narzeczeńskiej za 2 tyg, mam takie pewnie dość głupie pytanie. Z narzeczonym zastanawialiśmy sie czy w tym i-94 - city where you boarded - mam wpisac ostatnie miasto w ktorym sie przesiadam w islandii, czy boarded ogólnie na początku całej podróży czyli kraków. Mam dwie przesiadki więc troszeczkę się zamotałam . Tommy powiedzial zebym zostawila puste i spytala sie na granicy ale pomyslalam ze napewno ktos tutaj to wie, wolalabym nie miec pozniej problemow z papierami jesli zapomne spytac a celnik nie zauwazy... Przepraszam za silly question Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 wpisuje sie ten port z ktorego juz lecisz do USA....tak wiec Krakow sobie darujesz chyba ze jakbys leciala bezposrednio z Krakowa do USA lotowskim samolotem Link to comment Share on other sites More sharing options...
monikatommy Posted October 6, 2010 Author Report Share Posted October 6, 2010 Dziękuję bardzo za odp , to już tylko pozostaje się pakować . Link to comment Share on other sites More sharing options...
aries Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Witam!! W zeszłym tygodniu, rezerwując bilet Lufthansy na warszawskim Okęciu, zapomniałam o ważnym pytaniu. Zadzwoniłam do nich już z domu i przy okazji udzielania odpowiedzi na moje pytanie powiedziano mi, że na pokładzie samolotu od dwóch miesięcy już nie wypełnia się formularza I-94. Wydało mi się to nieco dziwne, może coś źle zrozumiałam, ale skoro tak jest w rzeczywistości, to w jaki sposób teraz, i na jakiej podstawie odnotowuje się opuszczenie terytorium USA?? Dodam, że podałam telefonicznie dane osób, u których zatrzymam się na pobyt w Stanach. Czy ktoś mógłby mnie uświadomić w tym temacie?? Dzwoniłam do Ambasady w Warszawie, ale tam cały czas (dziwne, nawet w nocy, bo sprawdzałam ) telefon jest zajęty . Będę wdzięczna za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 a co sie wypelnia? byly kiedys I-94 dla osob z wizami i dla osob w ruchu bezwizowym I-94 w i tych dla osoba w ruchu bezwizowym juz nie ma wiec moze to mieli na mysli te i-94w dowiedz sie dobrze o te 2 druki oraz czy Ci kaza sie rejestrowac w systemie esta?jak powiedza ze tak to maja na mysli osoby w ruchu bezwizowym a Ciebie to nie dotyczy bo masz wize tutaj masz taka sytuacje z lipca pokazana: http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=16736 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aries Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Dzięki sly6 , dziś znów zadzwonię i spróbuję dokładnie zapytać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monikatommy Posted October 19, 2010 Author Report Share Posted October 19, 2010 Cześć, Leciałam w piątek Lufthansą i wypełniałam normalnie i-94, tak jak wiekszosc pasażerów. immigrant officer coprawda nie spytal jaka mam wize i na widok koperty z usmiechem podarl mi i -94 a potem otwarl paszport i mowi OOPS you're a fiancee visa!, so you do need the i-94, sorry, I thought that you're immigrant visa... eh... i poskladal mi do kupy zszywajac , ledwo widac Poland itp nie wiem co na to powiedza jak bede to musiala skanowac do AOS , -.- ' . W kazdym razie, i rozdano nam te i-94 i sprawdzano na granicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aries Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Cześć,Leciałam w piątek Lufthansą i wypełniałam normalnie i-94, tak jak wiekszosc pasażerów. (...) . W kazdym razie, i rozdano nam te i-94 i sprawdzano na granicy. Dzwoniłam do Lufthansy i tak, jak wyżej napisała monikatommy, wypełnia się nadal formularz I-94. Wydaje mi się, że jacyś mało zorientowani co niektórzy ludzie tam pracują i każdy z nich podaje inne informacje. @monikatommy bardzo dziękuję Wam ze te sprawdzone informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 aries kazdy jest czlowiekiem i moze popelniac bledy gorzej jest wtedy kiedy mozna cos pomoc,podac reke,pokazac droge ze mozna wyjsc a ktos specjalnie bedzie Cie rulowac bo dlaczego nie ,jak nie znasz dobrze jezyka-nie masz nikogo-nie znasz nikogo kto Ty jestes?ano nikim i niczym i zycze Ci abys na takie wlasnie osoby sie nie natknela a ze ludzie myla to kazdy w czyms sie myli Link to comment Share on other sites More sharing options...
monikatommy Posted October 24, 2010 Author Report Share Posted October 24, 2010 @monikatommy bardzo dziękuję Wam ze te sprawdzone informacje Nie ma sprawy, i radziłabym odrazu do immigrant officer zastrzec, że jesteś K1, bo śni mi sie po nocach to moje podarte i-94. ( Coprawda bylam po social security card i nic nie skomentowali podarcia wiec mam nadzieje ze przy AOS tez sie nie czepia. :/) Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.