MilenaV Napisano 4 Października 2010 Zgłoś Napisano 4 Października 2010 Bardzo prosze o pomoc. Przeszukiwalam forum ale niestety nie potrafie znalesc informacji. Kompletuje dokumenty do Community College. Od szkoly wiem ze potrzebuje przetlumaczone swiadectwo maturalne i ukonczenia szkoly. Bylam u tlumacza i on mi moze to przetlumaczyc ale oceny beda odpowiednio very good,good itp. Czy to wystarczy czy trzeba szukac jakiegos innego tlumacza skoro oceny a USA sa A,B itp.. Z gory dziekuje za odpowiedz.
monika_an Napisano 4 Października 2010 Zgłoś Napisano 4 Października 2010 Dowiedz sie w szkole od kogo uznaja dokumenty. Bylo o tym kilka razy, m.in. w tym linku: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...mp;#entry116301
kara_kc Napisano 4 Października 2010 Zgłoś Napisano 4 Października 2010 Bardzo prosze o pomoc. Przeszukiwalam forum ale niestety nie potrafie znalesc informacji. Kompletuje dokumenty do Community College. Od szkoly wiem ze potrzebuje przetlumaczone swiadectwo maturalne i ukonczenia szkoly. Bylam u tlumacza i on mi moze to przetlumaczyc ale oceny beda odpowiednio very good,good itp. Czy to wystarczy czy trzeba szukac jakiegos innego tlumacza skoro oceny a USA sa A,B itp.. Z gory dziekuje za odpowiedz. nie myl tłumaczenia z ewaluacją dyplomu. Tłumacz ci nie może napisać B zamiast good. Zamiana ocen na system amerykański to ewaluacja. Niektóre szkoły robią sobie same ewalucje - wystarczy, ze im dasz tłumaczenie, inne wymagają ewaluacji zrobionej przez profesjonalną firmę. Nie wiem jak to jest dokładnie z CC i swiadectwem maturalnym ale upewnij się w swojej szkole o co dokładnie im chodzi.
Jackie Napisano 4 Października 2010 Zgłoś Napisano 4 Października 2010 W moim college wystarczylo tlumaczenie swiadectwa maturalnego, ewaluacji dokonali sami. Ale kazda szkola ma inne wymagania.
lochraven Napisano 10 Października 2012 Zgłoś Napisano 10 Października 2012 Potrzebuję przetłumaczyć swoje świadectwo maturalne, mam je tutaj na miejscu - czy ktoś wie, czy konsulat wykonuje cetyfikowane tłumaczenia? Napisze do nich maila, ale zanim odpiszą to może ktoś tutaj mi odpowie (bo im to zejdzie jak zwykle ze 3 dni żeby odpisać na maila). Albo może znacie jakiegoś tłumacza przysięgłego w okolicach NJ/NY? Chyba Karina jest też tutaj z tych okolic, moża ona kogoś zna?
Caroll&!# Napisano 10 Października 2012 Zgłoś Napisano 10 Października 2012 A musi to być przysięgłe? Nie wystarczy jak sam sobie przetłumaczysz i dopiszesz na końcu, że mówisz płynnie w obu językach? Pytam, bo jakbyś tylko potrzebował wzoru na tłumaczenie, to ja mam przetłumaczone przysięgle swiadectwo dojrzałości
lochraven Napisano 10 Października 2012 Zgłoś Napisano 10 Października 2012 O, to możesz podesłać, będę b. wdzięczny, mail daję na PW. Mój rekruter mówił, że wolałby zrobione przez tłumacza, ale na upartego jak się będzie zgadzało to może być i moje, więc może przejdzie! Dzięki!
River Napisano 10 Października 2012 Zgłoś Napisano 10 Października 2012 Bardzo prosze o pomoc. Przeszukiwalam forum ale niestety nie potrafie znalesc informacji. Kompletuje dokumenty do Community College. Od szkoly wiem ze potrzebuje przetlumaczone swiadectwo maturalne i ukonczenia szkoly. Bylam u tlumacza i on mi moze to przetlumaczyc ale oceny beda odpowiednio very good,good itp. Czy to wystarczy czy trzeba szukac jakiegos innego tlumacza skoro oceny a USA sa A,B itp.. Z gory dziekuje za odpowiedz. Najlepiej udac sie do advisor w CC i powiedza Ci jakie tlumaczenia uznaja. Potrzebuję przetłumaczyć swoje świadectwo maturalne, mam je tutaj na miejscu - czy ktoś wie, czy konsulat wykonuje cetyfikowane tłumaczenia? Napisze do nich maila, ale zanim odpiszą to może ktoś tutaj mi odpowie (bo im to zejdzie jak zwykle ze 3 dni żeby odpisać na maila). Albo może znacie jakiegoś tłumacza przysięgłego w okolicach NJ/NY? Chyba Karina jest też tutaj z tych okolic, moża ona kogoś zna? Ja jestem zadowolona z uslug G.E.S Translation Services,Brooklyn,NY.Tlumacza szybko i cena niska(tlumaczylam moje swiadectwo do pracy). http://www.doctranslations.com/eng/contact_us.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.