Skocz do zawartości

Czas Na Odciski I Biały Paszport

papski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Rozmowę mieliśmy 30 września, brakowało paru papierów, dowiezione zostały i teraz czekamy na papiery, mają przyjść w następnym tygodniu no i teraz moje pytanie (oczywiście szukałem, ale wolę się upewnić), ile będzie trwało branie odcisków i wyrobienie białego paszportu? Na razie myślimy, żeby wziąć bilety na 3tygodnie, czy to nam wystarczy?

Btw. Do przyszłych emigrantów, jak was zatrzymano na granicy kiedyś i odesłano to na pytanie w ambasadzie o zatrzymaniu "przez policję" mówcie o tym, prawniczka zajmująca naszą sprawą powiedziała, żeby nie brać żadnych papierów z urzędu czegoś tam ze stanów, że to mało ważne, a tutaj wielka zj*ba przy okienku za to i tekst, że i tak to nie jest ważne.

Napisano

To Policja zatrzymala czy tez urzednik imigracyjny bo to sa dwie rozne osoby i urzedy,chyba wiesz o tym?oraz za co kogos zatrzymali.odeslali?

co do bialego paszportu to mozesz odebrac taki paszport juz w Polsce jesli tak sie zaznaczy w papierach

Napisano

Urzędnik zatrzymał, ale chodzi o to żeby o tym powiedzieć przy okazji pytania o zatrzymanie, Pani konsul strasznie się wkurzyła za to, mówił tam Tata, że to przecież chodziło o policję i myśleliśmy o zatrzymanie w Polsce, no ale cóż już po wszystkim, a zatrzymany był Tata przez urzędnika na lotnisku (przy okazji Polaka) no i tam go trzymali na lotnisku i odesłali po jednym dniu, urzędnik obiecał, że nie zmaści papierów i słowa dotrzymał (ten co przesłuchiwał).

Co do paszportu to wiem, żę do Polski można wysłać, ale mnie chodzi ile czasu od przylotu i daniu papierów na lotnisku będę musiał czekać na oddanie odcisku, a później zrobienie białego paszportu, czy 3 tyg. mnie wystarczy, niektórzy na forum pisali, że sama zielona karta można trwać miesiąc.

Napisano

I tak tez moze byc i tutaj z bialym paszportem.jakis czas temu,pare dobrych lat ktos pisal na tym forum ile czekal chyba ale to bylo przed odciskami palcow

a teraz nie wiedzialem takiego postu,,poszukaj na innych forach anglojezycznych ile tam ludzie czekali na takie cos..

Napisano

Papiery doszły tylko pojawił się kolejny problem, na tej kartce przypiętej do teczki dla urzędników ktoś zamiast pierwszego imienia Taty wpisane jest imię Dziadka i teraz co mamy z tym fantem zrobić? Raczej na lotnisku lepiej mieć ok papiery, myślimy nad zapytaniem się w ambasadzie, ale to dopiero jutro, może ktoś tutaj coś wie na ten temat?

Napisano

Tata pojechał kolejny raz z papierami, okazało się, że jeszcze w środku wszystkie papiery są złe... Pisanie nowych zajęło 2h, jakim cudem Oni mogli taki błąd walnąć, tego się chyba nigdy nie dowiem.

Napisano

papski dobrze ze pojechal i ze udalo sie cos z tym zrobic :)

tutaj byl juz ktos kto musial tak jechac

a dlaczego tak sie stalo?kazdy jest czlowiekiem i czasami popelnia bledy ...

Napisano

Przepraszam za double posta, ale mam pytanie, czy pobieranie odcisków można przyśpieszyć? Nie pamiętam, ale chyba tutaj ktoś pisał na forum, że poprzez pójście do jakiegoś tam urzędu od ręki by to zrobili. Prawda to jest?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...