kopan Napisano 18 Października 2010 Zgłoś Napisano 18 Października 2010 Tak jak w temacie, czy podczas starania sie o GC po slubie z obywatelem potrzebna zaświadczenie o niekaralności? Jesli tak to gdzie je dostac, jesli przebywa sie w USA?
Jim Beam Napisano 18 Października 2010 Zgłoś Napisano 18 Października 2010 Tak jak w temacie, czy podczas starania sie o GC po slubie z obywatelem potrzebna zaśwaidczenie o niekaralności? Tak. Jesli tak to gdzie je dostac, jesli przebywa sie w USA? mozna na przyklad tutaj, ale drogo i dlugo: http://www.polishconsulatechicago.org/index.asp?page=KRK (Nowy Jork tez to pewnie robi) Szybciej, taniej i prosciej bedzie jak wyslesz taki wniosek do Polski osobiscie albo ktos w kraju ci to zrobi - ta rada jest tylko teoretyczna, osobiscie tego nie przerabialem, moze sie okazac ze to niewykonalne z powodow jakichs bzdurnych przepisow, jak znam polska administracje to nawet by mnie to nie zdziwilo. tak czy siak - powodzenia.
montek Napisano 19 Października 2010 Zgłoś Napisano 19 Października 2010 slub byl na wizie turystycznej? jesli tak, to zadnego zaswiadczenia nie potrzebujesz. w innym przypadku to nie wiem..
sly6 Napisano 19 Października 2010 Zgłoś Napisano 19 Października 2010 montek dobrze napisane bo kopan zamiast napisac czy legalizacja w USA czy tez w Polsce napisal tak ze moze byc duzoo odpowiedzi ..Tak wiec kopan prosze nastepnym razem cos wiecej napisac bo nie kazdy czyta kazdy post i nie wie ze sie pytales o legalizacje pobytu ale w USA... montek jesli ktos robi to przez Polske to masz juz wyzej linka do tego w innym przypadku jak napisales ze w USA tego z Polski nie potrzeba i tyle w temacie
montek Napisano 19 Października 2010 Zgłoś Napisano 19 Października 2010 ooo no wlasnie tego to nie wiedzialem. a to w sumie ciekawe, czemu tu trzeba zaswiadczenie a tu nie
kopan Napisano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 19 Października 2010 ok Gc bedzie poprzez slub z obywatelem, jestem w USA teraz, bylem na statusie studenckim, ktory prawdopodbnie wygals bo nie poszedlem na kolejny semestr.Wiec rozumiem ze nie musze miec żadnego zaświadczenia. Temat zamykam. Dziekuje za pomoc.
sly6 Napisano 20 Października 2010 Zgłoś Napisano 20 Października 2010 kopan tak sobie wczoraj pomyslalem ze Ty masz cos robic ale na wiosne w 2011 wiec moze wtedy sie zapytaj o takie cos ,bo prawo czasami sie zmienia i miej to na uwadze..
kopan Napisano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 20 Października 2010 racja ale przynajmniej wiem gdzie ewentualnie szukac:) Dzieki sly6
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.