Nieznajomy Napisano 22 Października 2010 Zgłoś Napisano 22 Października 2010 Witam serdecznie. Mam jedno dość proste pytanie(przynajmniej tak mi się wydaje). Mianowicie Moja znajoma jest obywatelką USA od przeszło 20lat, ma własną firmę zatrudniającą polaków. I tu moje pytanie, czy mogę wyjechać na zasadzie sponsoringu pracodawcy? Tzn ona mnie zatrudnia i ja staram się o wizę pracowniczą, siedzę tam 5 lat, pracując w jej firmie i mogę się ubiegać o obywatelstwo? Czy może nie jest to takie proste? Z góry dziękuję za odp.
sly6 Napisano 22 Października 2010 Zgłoś Napisano 22 Października 2010 to nie jest takie proste bo nim uzykasz obywatelstwo musisz miec zielona karte o tym sponsoringu poczytasz tutaj : http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000082ca60aRCRD oraz na forum o tym poczytasz
Nieznajomy Napisano 22 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 22 Października 2010 Dzięki bardzo, widzę że dłuższa lektura mnie czeka. Ale w każdym bądź razie jest to możliwe na takich zasadach?
sly6 Napisano 22 Października 2010 Zgłoś Napisano 22 Października 2010 jest mozliwe ale jak tego dokonac to poczytaj np posty Kariny bo to nie jest takie proste i szybkie ale.... tez zalezy od tej osoby czy ma dobrego prawnika i bedzie sie chciala bawic w takie cos
Nieznajomy Napisano 22 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 22 Października 2010 No tak właśnie ogarniam informacje na stronie, którą mi podałeś, posty też już ciekawe znalazłem. Na to wygląda, że pracodawca musi udowodnić, że akurat ja jestem mu potrzebny :/.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.