Lucas_pln Napisano 1 Listopada 2010 Autor Zgłoś Napisano 1 Listopada 2010 Zgadzam sie, ze to nie sa wielkie pieniadze, aczkolwiek ja mam tak czysta sytuacje, ze do tego momentu pomogli mi ludzie z tego forum, a szczegolnie Pani Karina. Pani Karina jest pewnie zawalona praca jak zawsze, bo z checia skorzystalbym z jej uslug odplatnie, ale z tego co wiem, u niej sie wcisnac to trzeba miec duzo szczescia. Nikomu wiecej bym chyba nie zaufal. Zastanawiam sie tylko jak to jest z tymi dowodami malzenstwa. Kiedy znosilem warunek, dostali mase dokumentow za pare lat i teraz, albo dolaczam wszystkie dokumenty od ostatniej daty jaka im wtedy dalem do teraz, albo dostarczam tylko to, co jest napisane w instrukcji (bo w instrukcji nigdzie nie ma napisane ze musisz dostarczac jakies supporting documents, daja za to opcje, albo supporting documents albo tax transcripts od IRS. Ten transcript juz mam, poszedlem nawet dalej i wzialem za 4 lata, zamiast wymagane 3. Aplikacja jest w miare prosta, ale wiadomo, diabel tkwi w szczegolach.
KW Napisano 1 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2010 (bo w instrukcji nigdzie nie ma napisane ze musisz dostarczac jakies supporting documents W instrukcji jest wszystko napisane trzeba tylko czytac wszystkie instukcje http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00045f3d6a1RCRD sam wniosek napisany jest nieststy pod zwyklych skladajacych po pieciu latach wiec tam pisza tylko o podatkach ale masz na 5 stronie na dole "depending on you circumstances some applicants must send certain documents...see document checklist" i tam juz masz wszystko co trzeba, http://www.uscis.gov/files/article/attachments.pdf w guide to naturalization jest tez napisane o doslaniu dokumentow bona fide jesli wysyla sie po 3 latach przez malzenstwo If you are applying for naturalization on the basis of marriage to a U.S. citizen, send the following 4 items:Evidence that your spouse has been a U.S. citizen for the last 3 years: - Birth certificate (if your spouse never lost citizenship since birth); or - Certificate of Naturalization; or - Certificate of Citizenship; or - The inside of the front cover and signature page of your spouse's current U.S. passport; or - Form FS-240, Report of Birth Abroad of a Citizen of the United States of America; and Your current marriage certificate; and Proof of termination of all prior marriages of your spouse (divorce decree(s), annulment(s), or death certificate(s)); and Documents referring to you and your spouse: - Tax returns, bank accounts, leases, mortgages, or birth certificates of children; or - Internal Revenue Service (IRS)-certified copies of the income tax forms that you both filed for the past 3 years; or - An IRS tax return transcript for the last 3 years. If you were married before, send: Proof that all earlier marriages ended (divorce decree(s), annulment(s), or death certificates(s)). najlepiej wyslij im rachunki, wyciagi za ostatnie dwa lata (od lifting)plus akt slubu , akt wspolny wlasnosci/najmu przeciez az tyle na ksero nie wydasz a lepiej im wyslac za duzo niz za malo w teczcena interview beda mieli wszystko co im kiedykolwiek wyslales, ale przy wstepnym przgladaniu wnioskow moze nie, wiec lepiej wyslij jeszcze raz
gocharynka Napisano 30 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2010 Zaczynam skladac dokumenty na obywatelstwo i mam pytanie. Jezeli jest to moje drugie malzenstwo i tak samo mojego meza to musimy wysylac wyroki rozwodowe naszych wczesniejszych zwiazkow? I w Punkcie 8A ile razy bylam wczesniej mezatka wpisuje 1 czy 2 ? Pytam bo Lukas wpisal 1 a to jest jedo pierwsze malzenstwo I kolejne pytanie czy mam wyslac kopie swojego paszportu czy nie trzeba? Dzieki
Jim Beam Napisano 30 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2010 Jezeli jest to moje drugie malzenstwo i tak samo mojego meza to musimy wysylac wyroki rozwodowe naszych wczesniejszych zwiazkow? tak I w Punkcie 8A ile razy bylam wczesniej mezatka wpisuje 1 czy 2 ? Pytam bo Lukas wpisal 1 a to jest jedo pierwsze malzenstwo 2 I kolejne pytanie czy mam wyslac kopie swojego paszportu czy nie trzeba? Nie trzeba. Mozesz natomiast wyslac kopie paszportu meza (zamiast jego swiadectwa urodzenia, certyfikatu naturalizacji badz certyfikatu obywatelstwa) jezeli aplikujesz o obywatelstwo na podstawie zwiazku z obywatelem USA. szczegoly: http://www.uscis.gov/files/article/attachments.pdf
gocharynka Napisano 30 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2010 Dziekuje JimBeam Przez ostatnie kilka lat mielismy konto w Wells Fargo, ktore zamknelismy w zeszlym miesiacu i nastepnego dnia otworzylismy wspolnie konto w US BANK, moje pytanie brzmi czy mam im wysylac wyciagi, ze mialismy dluzszy czas konto w WF ? oraz wyciagi (beda raptem 3 ) o koncie w US Bank? Boje sie, ze na interview moga mnie poprosic o aktualne wyciagi z Wells Fargo, a tego juz niebede mogla im dostarczyc w tym miesiacu przyszedl ostatni. I jezeli chodzi o wyciagi to nie moga byc z ostatnich 3 miesiacy musze kopiowac wszystkie lata ? Mamy wspolny rachunek za prad mam wysylac im ostatni czy tez z 3 lat? Tak samo jest z ubezpieczeniem samochodu ostatni czy z 3 lat?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.