bodek22 Posted November 3, 2010 Report Posted November 3, 2010 Witam! mam taki problem chciałbym lecieć za niedługo do stanów lecz niedawno stamtąd wróciłem. Jak myślicie ile muszę posiedzieć w Polsce żebym nie miał problemów na lotnisku w USA, bo jeżeli za wcześnie wrócę to mogą mnie tam nie wpuścić. Jeżeli się ktoś orientuje to proszę o pomoc.Z góry dziękuje
sly6 Posted November 3, 2010 Report Posted November 3, 2010 a ile czasu tam byles,ile razy latales do USA..bedzie widac ze pracowales lub tez lecisz pracowac nielegalnie jak umiesz jezyk,przez jaki port lotniczy lecisz,a teraz co powiesz -ze po co lecisz,na ile czasu bedziesz miec wykupiony bilet.. bo moze to sie skonczyc tym ze anuluja Ci wize i cos wpisza w papiery a wtedy zegnaj na jakis czas z wiza oraz wjazdem do USA
bodek22 Posted November 3, 2010 Author Report Posted November 3, 2010 byłem w stanach tylko raz 5 miesięcy i leciałem lotem. teraz chciałbym może za 2 miesiące wrócić i obawiam się czy mnie przepuszczą na lotnisku w JFK w Nowym Jorku.
sly6 Posted November 3, 2010 Report Posted November 3, 2010 no to masz sluszna obawe,lepiej jakbys lecial przez Irlandie i tam mial rozmowe z urzednikiem,wtedy bys zostal wrocony ale z Irlandi a nie z USA,musisz sie aby dowiedziec ktore loty sa tak obslugiwane no ale zycie jest rozne i bywa tak ze ludziom takim jak Ty udaje sie przejsc bez zadnych ale ..jak bedzie z Toba to sam wiesz .. bo mozesz powiedziec ze lecisz na 2 miesiace a miec bilet na 6 miesiecy i co wtedy?
bodek22 Posted November 3, 2010 Author Report Posted November 3, 2010 a ok dzięki. ostatnio miałem bilet na 3 miesiące i mi przepadł wiec kupiłem nowy w jedna strone i przyleciałem do polski bo musiałem pewną sprawe załatwić. zobacze możę jeszcze się wstrzymam z wyjazdem.
promilm Posted November 6, 2010 Report Posted November 6, 2010 Moga ci robic problemy... Na lotnisku moga wziac cie na boczek i przesluchanie dla czego po co i do kogo; w jakim celu... Ja bylem 6 razy na B2 i 2 razy mialem przesluchanie; ostatnim razem maglowali mnie 2-3h sprawdzali mnie na wszystkie strony (ale w tym czasie pracowalem w UK i musialem udowodnic ze tam jestem rezydentem i tam wracam za 3 mc) zeby nie wiem co i jak cie pod wlos brali; Twardo lece turystycznie na kilka tygodni .... Lepiej by bylo lecice ci przez Londyn, Dortmund; czy Paryz... Jak londuje samolot Lot-u czesto zmienia sie Emogration bo maja wiele osob do maglowania Powodzenia Ps. Misisz miec bilet powrotny!!!
bodek22 Posted November 9, 2010 Author Report Posted November 9, 2010 hej! dzieki za podpowiedz. teraz mam zamiar lecieć przez frankfurt bo lece lufthansa. bilet powrotny tez bede miał kupuje krotki bilet na 3 tygodnie bo tylko tyle mam zamiar tam być. pozdrawiam
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.