gorin Napisano 22 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2010 Byłem w USA 4 lata temu na wizie J-1, praca jak najbardziej legalna, w jednym z największych kasyn (ogromny pracodawca), pracodawca płacił oczywiście podatki i ja również, które zresztą później udało mi się odzyskać. W ostatnim czasie dostałem pismo z Social Security Administration o tytule: "A Statement From Social Security" dziwnej dla mnie treści. - tylko jedna strona Treść jest jakby informacyjna że w dokumentach SSA wynika jakoby pracodawca u którego pracowałem mógł lub nieodprowadzał jakichs świadczeń i to mogłoby wpłynąć na moje ubezpieczenie (Medicare) lub emeryture. (?) I informacje na temat agent rządowych WEP i GPO gdzie mogę się dowiedzieć szczegółów na temat ubezpieczeń itp. Ogólnie jedna strona. Czy chodzi tylko o informację w jedną stronę? Zaznaczam że w piśmie nie ma żadnych informacji na temat kwot , zarobków ani danych pracodawcy. Wiem że wiele osób dostaje różne pisma z SSA po pracy sezonowej więc może ktoś będzie zorientowany czy trzeba na to jakoś odpowiadać? Co o tym sądzicie? powinienem drążyć temat? Jak mogę sprawdzić że mam wszystko poukładane "tam". Chciałbym mieć "czystą" sytuację w razie kiedys ponownego starania się o wize. Może ktoś już miał takie coś? Pozdrawiam
FUGAZI Napisano 22 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2010 Tu masz link do swojego posta: http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=17416 tak się zestresowałeś tym pismem, że nie pamiętasz o co pytałeś kilka godzin wcześniej?
sly6 Napisano 23 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2010 nie zkladamy tych samych tematow na zadnym forum,,tak wiec ten temat zamykam prosze trzymac sie swojego tematu i tam oczekiwac na odpowiedz lub tez dopisac pytania
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.