LamberT Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2010 ehh. tak zrobię, mam nadzieje ze coś uda się załatwić bo te 177$ to mnie prawie powaliło z nóg :/ bardzo dziękuję wszystkim za pomoc pozdrawiam jakby komuś się coś przypominało to niech pisze będę zaglądał do wątku
grodek Napisano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2010 Mam nadzieję, że założycielowi wątku uda się wszystko zalatwić pozytywnie. Mam jednak pytanie odnośnie płatności za przejazdy - w czerwcu jadę z rodziną na wakacje na Florydę. Będziemy wypożyczali samochód na dwa tygodnie (pewnie w Hertz`u - mam u nich duże zniżki). Poruszałem się już wypożyczonym samochodem w USA, ale było to w obrębie stanu Nowy Jork i za przejazdy autostradą i za mosty w NYC płaciłem po prostu na bramkach gotówką. Wiem co to jest ezpass i jako, że w samochodzie z wypozyczalni nie miałem tego modułu na szybę opłaty wnosiłem jak wyżej, a ezpass omijałem. Jak wygląda to na Florydzie? Gdzieś powyżej pojawiła się informacja, że bramek już nie ma, a opłaty są pobierane elektronicznie. Co w takiej sytuacji mam robić? Jest możliwość by wypożyczyć ten moduł razem z autem? Gdzieś kiedyś słyszałem, że da się to zrobić za jakąś zryczaltowaną, dzienną opłatę. Jednak przy rezerwowaniu auta nie ma takiej opcji (można wziąć foteliki, nawigację, ale o opłatach za przejazdy nie ma ani słowa) I na koniec - jak w ogóle wygląda sytuacja z płatnościami za drogi na Florydzie? Które są płatne? Z góry dzięki za odpowiedź.
gal Napisano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2010 Mam nadzieję, że założycielowi wątku uda się wszystko zalatwić pozytywnie.Mam jednak pytanie odnośnie płatności za przejazdy - w czerwcu jadę z rodziną na wakacje na Florydę. Będziemy wypożyczali samochód na dwa tygodnie (pewnie w Hertz`u - mam u nich duże zniżki). Poruszałem się już wypożyczonym samochodem w USA, ale było to w obrębie stanu Nowy Jork i za przejazdy autostradą i za mosty w NYC płaciłem po prostu na bramkach gotówką. Wiem co to jest ezpass i jako, że w samochodzie z wypozyczalni nie miałem tego modułu na szybę opłaty wnosiłem jak wyżej, a ezpass omijałem. Jak wygląda to na Florydzie? Gdzieś powyżej pojawiła się informacja, że bramek już nie ma, a opłaty są pobierane elektronicznie. Co w takiej sytuacji mam robić? Jest możliwość by wypożyczyć ten moduł razem z autem? Gdzieś kiedyś słyszałem, że da się to zrobić za jakąś zryczaltowaną, dzienną opłatę. Jednak przy rezerwowaniu auta nie ma takiej opcji (można wziąć foteliki, nawigację, ale o opłatach za przejazdy nie ma ani słowa) I na koniec - jak w ogóle wygląda sytuacja z płatnościami za drogi na Florydzie? Które są płatne? Z góry dzięki za odpowiedź. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_toll_roads_in_Florida
sly6 Napisano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2010 lista takich drog http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_toll_roads_in_Florida https://www.sunpass.com/index
bigguy Napisano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2010 nic nie plac , nie badz glupi , nikt ci nic nie zrobi a juz tym bardziej jakis kar na 170 dolcow ,,,, hahahha ,,,, smiech na sali odpisz im listem zeby sie wypchali
airmouse Napisano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2010 Będziemy wypożyczali samochód na dwa tygodnie (pewnie w Hertz`u - mam u nich duże zniżki). Sprawdź Avis. Czasem mają dobre oferty specjalne - ja w te wakacje za Forda Flexa na 3 tyg. zapłaciłem coś ok. 1000$ z pełnym ubezpieczeniem i bez limitu km. Mają coś co się nazywa eToll - z tego co pamiętam to swoim zasięgiem obejmuje również Florydę. Przy rezerwacji możesz sobie zażyczyć samochodu z tym ustrojstwem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.