Ewelina1985 Napisano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2010 Witam! Mam nadzieję, że nie dubluję pytania (bynajmniej nigdzie na takie nie natrafiłam). Chciałabym złożyć petycję I-130 dla mojego męża. Mam obywatelstwo amerykańskie. Od marca 2009 przebywamy w Polsce. Mój mąż przebywał wcześniej w USA prawie 6 lat- przyjechał na wizie J1. Dzięki temu forum dowiedziałam się, że możemy spokojnie starać się o IR1 dla męża. Pytanie tylko, czy mogę go sponsorować jeśli nie pracuję? Mąż ma w Polsce otwartą działalność gospodarczą (usługi), ale niestety interes nie idzie, i nie ma z tego żadnego dochodu. Czy będziemy potrzebować co-sponsora? Jeśli tak, to czy może nim być moja mama, też obywatelka USA, mieszkająca w Stanach, ale nie pracująca... czy mój tata, który ma zieloną kartę (pracuje). Jakie dokumenty są potrzebne, żeby takiego co-sponsora "dodać"? No i najważniejsze: czy te dokumenty są wymagane przy składaniu petycji, czy dopiero przy interview? Z góry dziękuję bardzo za pomoc!
rafaelloo Napisano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2010 Jestes sponsorem meza, ale poniewaz nie pracujesz musisz znalesc tzw.join sponsor z odpowiednimi zarobkami ktory pracuje w USA. Ja bylam sponsorem meza mimo ze nie praowalam i dodalam jeszce jednego sponsora. Moze to byc ktos z rodziny albo i nie. Sponsor (czyli Ty) wypelniasz dokumenty i join sposor to robi. Dopiero przy interview pokazujecie roczne rozliczenie wraz ze wszystkimi formami (W2, 1099...)
sly6 Napisano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2010 co do wysokosci zarobkow takiego wspolsponsora to masz stronie rzadowa: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.