Eskel Napisano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2010 Witam, gdyby ktos mial jakies wiadomosci/rady w ponizszej sprawie bede zobowiazany... w 2003 wjechalem do stanow legalnie na wizie turystycznej.Staralem sie o przedluzenie legalnego pobytu o kolejne pol roku ale w miedzy czasie zostalem zlapany na nielegalnej pracy. Odbyla sie sprawa sadowa ktora trwala ok 2 lat i za rada prawnika wziolem "Voluntary departure". Rzecz jasna nie wyjechalem. W obecnej chwili jestem w zwiazku z obywateka i mam dziecko w drodze.Planuje malzentwo ale niestety z tego co sie dowiedzialem do tej pory nie chroni mnie to wcale. Wiem ze mam dzisiecioletni zakaz ubiegania sie o jakiekolwiek ponowne rozpatrzenie mojej sprawy. 10 od momentu wjazdu czy zasadzenia VD?? Pozatym jakie sa REALNE szanse na legalizeje pobytu po uplywie owych 10 lat. Dzieki za porady
sly6 Napisano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2010 pytanie proste-gdzies sie o takim czyms dowiedzial ze masz zakaz legalizacji pobytu?jakas strona czy prawnik?
Eskel Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2010 prawnik.chodz ten sam prawnik rok temu powiedzial mi ze doczekam do 10 lat i sprawe da sie jakos zalatwic. Zreszta wybacz smialosc, ale nie za bardzo rozumiem co za roznica skad sie dowiedzialem. pozdrawiam
sly6 Napisano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2010 dlaczego sie pytam> bo wiele osob cos tam slyszalo z 2 reki,z agencji ,czy tez od prawnika lub tez forow innych
Eskel Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2010 Ok.Zasiegalem opini "prawnika"i porady innego "prawnika".Obaj mieli rozne wizje.Nie bede sie wdawal w szczegoly zeby nie macic bez powodu.Poczytalem na forum itd.Problem w tym ze info jak dla mnie sa sprzeczne.Licze po cichu ze ktos to przeszedl i podzieli sie opinia.Zeby byla jasnosc potrzebuje rzetelnej i oceny ralnych szans.Nie mam ochoty ciagnac tego koszmaru jesli szanse sa 2%. Pozdrawiam.
sly6 Napisano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2010 ok rozumiem napisz do Kariny-moze zaraz odpisze a moze za jakis czas na pw ...
Eskel Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2010 tak rzeczywiscie to niezla mysl. Rzecz jasna inne komenatrze sa rowniez mile widziane. niestety skrzynka Kariny jest pelna... Pozostaje miec nadzieje ze odezwie sie tutaj.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.