Skocz do zawartości

Checklist Dokumentow Do Formy I-130

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Szukalam na Forum ale nie znalazlam potrzebnych mi informacji.

Przymierzam sie do wyslania Formy I-130 na moja corke, ktora mieszka w Polsce (Unmarried Daughter (over 21) of Permanent Resident). Ja jej matka jestem Petitioner.

Mam pytanie, czy ponizej wymienione dokumenty to jest wszystko co powinnam wyslac do USCIS? Sa to:

Oczywiscie Cover Letter

1. Form I-130: Petition for Alien Relative, attached to which are:

I. Filing fee in the amount of $420.

II. Form G-1145, E-Notification of Petition Acceptance.

2. A copy of petitioner's proof of permanent residency.

3. A copy of birth certificate (with translation) of applicant.

Dziekuje i wszystkiego dobrego wraz ze Swietami. Serdecznie pozdrawiam.

Napisano

irma nie wiem ile masz do obywatelstwa ale jesli Twoja corka w czasie oczekiwania na GC zmieni stan cywilny to nie dostanie GC ..bo musi dostac GC oraz wjechac na teren USA jako wolna osoba a potem juz moze...to tak pisze abys wiedziala co i jak

Napisano

Tak Sly, jestesmy tego swiadome, ze staly rezydent moze sponsorowac m.in swoje dziecko powyzej 21 lat, pod warunkiem, ze jest ono stanu wolnego. Zielona Karte otrzymalam w sierpniu tego roku wiec do obywatelstwa mam prawie 3 lata. Chce juz teraz zlozyc petycje na corke, bo czas oczekiwania na wize imigracyjna w jej przypadku jest zdaje sie od 3 do 5 lat.

Napisano
z tego wynika ze takie dokumenty sie sklada ...

Dzieki Sly.

Bardzo prosze o pomoc w wypelnieniu Formy I-130. Moje pytanie dotyczy:

Czesci C: Information about your alien relative (continued), Pytanie 17: List husband/wife and all children of your relative.

Jesli moja corka nie jest zamezna i nie ma dzieci (nie ma tez rodzenstwa) to czy mam napisac: "None"

• 5 tygodni później...
Napisano
Dzieki Sly.

Bardzo prosze o pomoc w wypelnieniu Formy I-130. Moje pytanie dotyczy:

Czesci C: Information about your alien relative (continued), Pytanie 17: List husband/wife and all children of your relative.

Jesli moja corka nie jest zamezna i nie ma dzieci (nie ma tez rodzenstwa) to czy mam napisac: "None"

Juz znalazlam odpowiedz. Rubryka z Formy I- 130 "Czesci C: Information about your alien relative" dotyczy rodziny (wspolmalzonek i dzieci) osoby sponsorowanej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...