Skocz do zawartości

Zmiana Wizy F3 Na F1

rekin07

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów oraz przy okazji chciałbym życzyc Wesołych Świąt.

Jak w temacie czy ktos sie orientuje czy mozna zmienic kategorie wizy z F3 na F1.Poniewaz w planie byl wyjazd z cała rodzina dlatego byłem w kategori F3 ale niestety życie zweryfikowało te plany i dlatego chiałbym to teraz zmienic.Czy skróci sie mój okres oczekiwania?

Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Napisano

tzn ze przechodzisz z innej kategorii do innej,jest takie cos mozliwe ,,czy to w 1 strone czy tez w 2 strone ..

ten okres powinien sie skrocic ale nim przeloza papiery to troche potrwa

Napisano

Dziekuje sly6 za odpowiedz.

Właśnie wysłałem maila do adwokat żeby to zmienic, zobaczymy co ona odpowie.

Pierwotnie miałem złożoną petycje na F1 i pare miesiecy temy zaczeły przychodzić listy z Visa center ale w miedzyczasie zmienilismy to z ojcem przez adwokata na F3.Obecnie mam problemy rodzinne i chce to z powrotem odkrecić,może sie uda.Jeszcze raz Wesołych Świąt.

Witam Sly6

Wlasnie dostałem maila od adwokat że nie da sie zmienic kategorii bo po slubie zostałem przeniesiony do kategorii z F1 do F3.

Pewnie jedyne wyjscie to chyba takie żebym sie rozszedł ale nie wiem czy to gra warta swieczki bo za nim, załatwie rozwod i znowu uaktualnie papiery to moze juz dostane papiery z F3.

Pozdrawiam.

Witam jeszcze raz.

A orientuje sie ktos może jak ta kolejka idzie na tym Visa bulletin.Chodzi mi o to czy np.rozpatrują 2 miesiące w 1 czy to idzie analogicznie jeden misiąc w 1.Mozna by było wtedy w przybliżeniu obliczyc sobie ile jeszcze trzeba czekać:rolleyes:

Napisano

myslalem ze Ty wiesz na czym to polega,ze jesli bierzesz slub a miales zlozone papiery na wolna osobe to idziesz do innej kategorii,,jesli bierzesz rozwod to wtedy idziesz do innej .I tak to dziala

dlatego tez to napisalem jak napisalem---jakbym wiedzial ze nie wiesz to bym Ci to wyjasnil-napisal

czy gra sie warta swieczki?i tak i nie

bo jesli rozwod ma byc na tzw niby to lepiej sobie takie cos darowac i czekac w swojej kategorii wizowej juz

jak umiesz choc troche angielski i umiesz czytac tabelki to sam zobaczysz jak kto bylo pare miesiecy temu w Twojej kategorii wizowej i jak jest teraz

http://travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_1360.html

styczen 2011

http://travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5212.html

a daty moga sie cofac wiec nalezy takie cos miec na uwadze ze moze byc kolo Twojej daty a potem cofniecie tej daty o jakis czas

Napisano

okej teraz juz rozumiem.Myslałem wczesniej że slub nie ma nic do rzeczy jesli ja decyduje ze chce jechac sam:)

Znam angielski w miare dobrze bo od 6 lat mieszkam w uk.Tylko dziwi mnie że np.na grudzien 2010 W f3 było rozpatrywane jun2002 a na styczen 2011 jest jan 2001.Czy możliwe sa az takie cofnięcia?

Napisano

to masz to szczescie ze wyslaliscie aktualizacje bo sa tacy ze maja zlozone papiery na wolnego-wolna ,biora slub-nic nie wysylaja i jada niby wolni a potem sa same klopoty bo to jest zlamanie prawa i mozna miec odebrana GC,,masz zlozone papiery na wolna osobe to tak musisz wjechac na teren USA..bo tutaj ma znaczenie stan cywilny a nie ze zona-maz nie leci :rolleyes:

TY masz juz na zone i dziecko wiec wszyscy dostaniecie wizy jak Wam dadza w Ambasadzie,,i to jest jakis plus tego

bo jakb bys teraz wzial rozwod to potem znow bierzesz slub i skladasz papiery na zone-dziecko a takie oczekiwanie moze wyniesc i 2-3 lata

co do cofniec dat to tak jest ze sie cofaja-dawniej tak bylo i teraz tak jest ,,jak masz czas to poczytaj z lat ubieglych posty Kariny,Ona to kiedys wyjasniala dlaczego tak sie dzieje..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...