scorpion1990 Napisano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2010 mam pytanie moja dziewczyna leci do stanów na stałę chcę lecieć z nią co muszę zrobić abym dostał zieloną karte i czy wogóle mam szanse i szanse na pracę bo z językiem angielskim jest u mnie kiepsko
Joanna30 Napisano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2010 A dzięki czemu leci Twoja dziewczyna na stałe? Mógłbyś ją zapytać, bo może masz szanse spełnić te same wymogi. Wyjazd do USA, o jaki Ci chodzi, możliwy jest przez uzyskanie wiz imigracyjnych, o których możesz przeczytać tutaj: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...rant_visas.html
aneczka_ Napisano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2010 Nie masz szansy tak o na zielona karte czy na wyjazd na stałe. Zielona karta mozna dostac np. poprzez slub z obywatelem usa. Do pracy mozesz jechac ale napewno nie na stałe, sa do tego specjalne wizy, tak czy siak bedziesz musial wrocic do Polski po paru miesiącach. Lepiej naucz sie angielskiego bo bez tego napewno nie bedzie ci latwo. Moim zdaniem jezyk to podstawa. A mozesz mi powiedzieć jak to sie stalo ze twoja dziewczyna jedzie na stale? ma zielona karte czy obywatelstwo?
sly6 Napisano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2010 Po 1 na jakiej zasadzie leci Twoja dziewczyna do USA,,laczenie rodzin ale do rodzicow-rodzica czy tez do rodzenstwa czy tez cos innego piszesz ze nie znasz jezyka ale na tym forum pare tyg temu byl omawiany podobny temat wiec http://www.usa.info.pl/board/1-Partner-Gc-...Nic-t17278.html jak masz jakies dodatkowe pytania to zapoznaj sie z forum lub tez pisz..
scorpion1990 Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2010 moja dziewczyna leci do szkoły wojskowej pozdro
sly6 Napisano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2010 no ale na jakiej wizie tam leci ?co ma, GC czy tez obywatelstwo USA? bo sa zolnierze w Polsce ze tez leca sie uczyc do USA ale to nic nie ma wspolnego z pobytem stalym
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.