Skocz do zawartości

Czy Jest Sens Się W To Pchać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześc.

Parę miesięcy temu wróciłem z północnej Kanady i Alaski. Alaska mnie urzekła, super sprawa. Wynalazłem gdzie community college w tym stanie za 1600 usd za 12 kredytów (semestr) i ciekawy dośc kurs (robiłem w zblizonej branży w Polsce) - a mianowicie Undergraduate Certificate and Associate of Applied Science Degree in Industrial Technology with a concentration in Oil Spill Response

Wszystko pięknie ale powiem szczerze po zrobieniu tego kursu chcialem zostac na alasce i pracowac w tym kierunku. Pytanie czy robienie tego cholerstwa ma sens, bo z tego co czytam na internecie, z wizą pracowniczą może być krucho. Myslicie ze jest MOZLIWE wbicie sie na miejscu do jakiegos pracodawcy i dostanie wizy? program collegu przewiduje mnostwo praktyk u potencjalnych pracowdawcow ale jak to wyglada w praktyce - nie mam zielonego pojecia. a ostatnia rzecza jest praca czy tez bujanie sie w usa na czarno. jezeli jest to bez sensu to chyba sobie od razu odpuscic bez zbednych ceregieli, mniej nerwow. jak sadzicie?

dzieki i pozdrawiam

Napisano

nie wiem u kogo bys pracowal i ten ktos by mial znajomego-dobrego adwokata bo takie cos jak praktyki sa realne a co do wizy pracowniczej to jak napisalem zalezy od adwokata dobrego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...