mattg Napisano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2010 Witam, urodziłem się w USA i dzięki temu mam obywatelstwo amerykańskie, po roku razem z rodzicami przeniosłem się do Polski gdzie mieszkam do dziś i mam również obywatelstwo polskie. Moja narzeczona jest za to tylko polką. Mamy zamiar wziąć ślub w czerwcu 2011 w Polsce a do USA wyjechać w 2012 roku na stałe. W swoim życiu byłem w Stanach jeszcze tylko jeden raz, dwa lata temu na rok i skończyłem tam High School. Przeczytałem sporo wątków na forum ale to nadal nie rozwiało kilku moich wątpliwości. Ponieważ mieszkam w Polsce dłużej niż 6 miesięcy chyba nie muszę wyjeżdżać do USA żeby składać podanie po ślubie. Jest chyba jednak dalej zaświadczenie o zarobkach. Czy sponsorem może zostać ktoś znajomy w USA? Ja w Polsce pracuję ale to się chyba nie liczy. Ktoś na forum napisał że jeżeli obywatel USA nie mieszkał w Stanach od dawna to nie przyznają jego małżonce wizy. Czy jest to prawda? Jeżeli tak to proszę o więcej informacji na ten temat Kolejne pytanie, czy są wymagania w wieku? Kiedyś się natknąłem na takie coś że trzeba mieć 21 lat aby móc zapraszać rodzinę... Na razie to chyba będzie tyle pytań Przepraszam z góry jeżeli się powtarzają pytania, ale przejście przez całe forum byłoby trudne Pozdrawiam
sly6 Napisano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2010 nie to ze nie dadza wizy Twojej zonie a ze podanie moze byc odmownie rozpatrzone za brak domicile..i tutaj zwroc uwage na takie cos http://travel.state.gov/visa/immigrants/in...nfo_3183.html#3 o tym byla ostatnia rozmowa na forum tez. co do sponsora ,tzn wspolsposnora to moze to byc ktos obcy dla Ciebie wiec jak ktos taki papiery podpisze to masz 1 sprawe zalatwiona zapraszac rodzine ale do czego>?teraz zadne zaproszenie nie jest wymagane aby dostac wize wiec ... wymagania wiekowe aby moc sponsorowac zone-na pobyt staly? strony rzadowe zobacz co tam pisze wiek na sponsorowanie http://travel.state.gov/visa/immigrants/in...nfo_3183.html#2
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.