Skocz do zawartości

Ślub W Polsce Polki Z Amerykaninem

mattg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

urodziłem się w USA i dzięki temu mam obywatelstwo amerykańskie, po roku razem z rodzicami przeniosłem się do Polski gdzie mieszkam do dziś i mam również obywatelstwo polskie. Moja narzeczona jest za to tylko polką. Mamy zamiar wziąć ślub w czerwcu 2011 w Polsce a do USA wyjechać w 2012 roku na stałe. W swoim życiu byłem w Stanach jeszcze tylko jeden raz, dwa lata temu na rok i skończyłem tam High School.

Przeczytałem sporo wątków na forum ale to nadal nie rozwiało kilku moich wątpliwości. Ponieważ mieszkam w Polsce dłużej niż 6 miesięcy chyba nie muszę wyjeżdżać do USA żeby składać podanie po ślubie. Jest chyba jednak dalej zaświadczenie o zarobkach. Czy sponsorem może zostać ktoś znajomy w USA? Ja w Polsce pracuję ale to się chyba nie liczy. Ktoś na forum napisał że jeżeli obywatel USA nie mieszkał w Stanach od dawna to nie przyznają jego małżonce wizy. Czy jest to prawda? Jeżeli tak to proszę o więcej informacji na ten temat :rolleyes: Kolejne pytanie, czy są wymagania w wieku? Kiedyś się natknąłem na takie coś że trzeba mieć 21 lat aby móc zapraszać rodzinę... Na razie to chyba będzie tyle pytań :)

Przepraszam z góry jeżeli się powtarzają pytania, ale przejście przez całe forum byłoby trudne :P

Pozdrawiam :P

Napisano

nie to ze nie dadza wizy Twojej zonie a ze podanie moze byc odmownie rozpatrzone za brak domicile..i tutaj zwroc uwage na takie cos

http://travel.state.gov/visa/immigrants/in...nfo_3183.html#3

o tym byla ostatnia rozmowa na forum tez.

co do sponsora ,tzn wspolsposnora to moze to byc ktos obcy dla Ciebie wiec jak ktos taki papiery podpisze to masz 1 sprawe zalatwiona

zapraszac rodzine ale do czego>?teraz zadne zaproszenie nie jest wymagane aby dostac wize wiec ...

wymagania wiekowe aby moc sponsorowac zone-na pobyt staly?

strony rzadowe zobacz co tam pisze

wiek na sponsorowanie

http://travel.state.gov/visa/immigrants/in...nfo_3183.html#2

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...