magda27 Napisano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2010 Witam Zwracam sie z prosba o pomoc i jakies porady. Moj problem polega na tym ze 6 miesiecy temu pozyczylam kolezance pieniadze (1300$) i na dzien dzisiejszy odmowila mi ich zwrotu. Chcialabym sie dowiedziec czy istnieje jakas droga prawna zeby odzyskac te pieniadze ( czy moge jej zalozyc sprawe w sadzie mimo ze jestem nielegalnie). Pozdrawiam i z gory dziekuje za porady.
sly6 Napisano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2010 ta znajoma jaki ma status,masz na to jakies kwity ?czy tez kasa przeszla z rak do rak bez tzw 3 oczu..
magda27 Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2010 Kolezanka tez jest nielegalnie. Byl swiadek jej chlopak. Umowa byla ustna na moje nieszczescie.
gal Napisano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2010 Witam Zwracam sie z prosba o pomoc i jakies porady. Moj problem polega na tym ze 6 miesiecy temu pozyczylam kolezance pieniadze (1300$) i na dzien dzisiejszy odmowila mi ich zwrotu. Chcialabym sie dowiedziec czy istnieje jakas droga prawna zeby odzyskac te pieniadze ( czy moge jej zalozyc sprawe w sadzie mimo ze jestem nielegalnie). Pozdrawiam i z gory dziekuje za porady. Small claims court, jak najwiecej dowodow ze jej pozyczylas te pieniadze. Dopiero mi kolezanka! Zaloze sie ze juz nia nie jest!!!
magda27 Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2010 Dziekuje bardzo za informacje;) Trafione juz nie jest bo sie obrazila ale w takich sytuacjach to wszyscy nieuczciwi ludzie chyba tak robia.
dareknow0 Napisano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2010 Kolezanka tez jest nielegalnie. Byl swiadek jej chlopak. Umowa byla ustna na moje nieszczescie. Moim zdaniem niestety nie masz szans na odzyskanie pieniędzy.Myślę ,że jej chłopak nie będzie Twoim świadkiem.Chyba musisz się pogodzić ze stratą. "Dobry zwyczaj nie pożyczaj" - działa w obie strony.
sly6 Napisano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2010 to wszyscy nieuczciwi ludzie chyba tak robia nie wszyscy tak robia bys musiala troche poznac inne osoby ,zobaczyc jak kto wyglada tak naprawde to bys zobaczyla ze sa tacy ze beda Ci wmawiac ze sa ok,ze oddadza Ci kase oraz abys sie nie martwila i daj kolejna -pozyc kolejna sume ,wiem ze Ci jestem winien ale pozyc lub tez nic sie nie stalo ,wszystko jest cacy ale nadal potrzebuje Twojej pomocy,rozmowy itd jestes na tyle bogata lub tez masz kase ze po co Ci oddac,,wiec jest tych spraw troche
dalija Napisano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2011 Witam Zwracam sie z prosba o pomoc i jakies porady. Moj problem polega na tym ze 6 miesiecy temu pozyczylam kolezance pieniadze (1300$) i na dzien dzisiejszy odmowila mi ich zwrotu. Chcialabym sie dowiedziec czy istnieje jakas droga prawna zeby odzyskac te pieniadze ( czy moge jej zalozyc sprawe w sadzie mimo ze jestem nielegalnie). Pozdrawiam i z gory dziekuje za porady. mozesz zlozyc sprawe do "small claim court"- status nie ma znaczenia
sly6 Napisano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2011 zlozyc moze ale czy wygra to znow inna sprawa,..bo jesli ta dziewczyna choc troche bedzie znac sie na prawie w USA to bedzie nie wesolo i kasy nie bedzie chociaz sprawa bedzie w sadzie..
tinki Napisano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2011 Ma bardzo duze szanse zeby wygrac, a znajomosc prawa kolezanki nie ma tu nic do rzeczy...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.