Skocz do zawartości

Zmiana Wizy Turystycznej Na Inna Już W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przepraszam jeśli powielam temat, ale czy wizę turystyczną, która jest jeszcze ważna można zmienić na pracowniczą/studencką już będąc na terenie USA? Czy każdą taką zmianę oprócz przedłużenia turystycznej należy zrobić w Warszawie? Z góry dzięki za odpowiedź. Wizę turystyczną mam ważną do 20 marca i ostatni czas na decyzje co ze sobą zrobić...

Napisano

zmiane wizy mozesz tez zrobic w Krakowie -jak studencka lub tez pracownicza jak sie kwalifikujesz aby tam byc..

czy mozna takie cos zrobic to TAK , ale majac status studencki za duzo nie zrobisz w USA,z tego co pisaly osoby to lepiej miec wize studencka niz status...

bo np jak wyjdziesz po za USA do Polski to na tym statusie juz nie wrocisz do USA i musisz isc po nowa wize .

a tutaj masz dokument do zmiany-przedluzenia :

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00048f3d6a1RCRD

oraz zapoznaj sie z forum..

Napisano

Jeśli robisz to w USA, to zmieniasz sam status, nie wizę. Jeśli dostaniesz zgodę na zmianę, to na tym statusie nie będziesz mógł wjechać ponownie do Stanów (zakładając, że nagle będziesz musiał opuscić kraj).

I jak najbardziej powinieneś się za to zabrać, mając jeszcze ważną wizę.

Zakładając oczywiście, że spełniasz warunki, które pozwolą Ci zmienić status.

Napisano
Jeśli robisz to w USA, to zmieniasz sam status, nie wizę. Jeśli dostaniesz zgodę na zmianę, to na tym statusie nie będziesz mógł wjechać ponownie do Stanów (zakładając, że nagle będziesz musiał opuscić kraj).

I jak najbardziej powinieneś się za to zabrać, mając jeszcze ważną wizę.

Zakładając oczywiście, że spełniasz warunki, które pozwolą Ci zmienić status.

Dziękuję, w tym tygodniu zabieram się za szukanie informacji o moich możliwościach w takim razie.

Napisano
Dziękuję, w tym tygodniu zabieram się za szukanie informacji o moich możliwościach w takim razie.

ja zrobiłam zmiane statusu jakies 1.5 roku temu - byłam na turystycznej i zmienilam na studencka F1 (potrzebujesz szkoly - a) szkola musi ci wydac I-20 -nie wszystkie szkoly sa uprawnione, :) szkola musi cie przyjac, c) musisz wykazac z gory ze masz fundusze na 1 rok szkoly lub ze masz sponsora z takimi funduszami, e) do tego dolaczasz chyba kopie paszportu, I-94 i cos w rodzaju listu motywacyjnego i wywlasz to wszystko to immigration).musisz to wyslac zanim skonczy cisie wiza b1.potem nawet jak ci sie wiza juz skonczy jestes legalnie dopoki nie dostaniesz odpowiedzi z immigration. U mnie cala procedura trwala 6 miesiecy (najpierw 3 miechy czekania na 1 odpwoeidz, potem milion komplikacji bo oczywiscie nie chcieli mi zmienic statusu, kupa dokumnetow, prawnik i kolejne 3 miesiace czekania).

jesli dostaniesz zmiane statusu jestes uziemiona w usa - tj. nie masz prawa do podrozowania.jak wyjedziesz twoj status automatycznie traci waznosc. ja zaluje ze tak zrobilam. powinnam byla jechac do polski po F1 i wtedy moglabym sobie podrozowac.

Napisano

ech to faktycznie dużo roboty i wrzód na pupie. Poza tym ten semestr zaczyna się za 10 dni a następny dopiero w wakacje. Zastanawiam się czy sponsorowanie pracownicze wchodzi w grę czy też musiałabym skoczyć do Polski?

Napisano

obawiam sie ze z H1b jest jeszcze wiecej zachodu.i musialabys miec chyba wize wazna do pazdziernika zeby nie musiec w ogole leciec do polski. te wizy dzialaja tylko od pazdziernika a nie od kiedy potrzebujesz

Napisano

Aleksandra a chociaz juz zaczelas czytac strony rzadowe,forum,fora,,bo widze ze nie..

kolejna sprawa myslisz ze sobie poradzisz z takim sponsorowanym pracowniczym sama?potrzebujesz adwokata do tego a wiec czy takiego juz masz ,szukasz takiego?

bo jakos ze zmiana wizy studenckiej sobie poradzisz jak zaczniesz czytac co jest potrzebne i jak kto zalatwic ale h1b i inne to adwokat..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...