Skocz do zawartości

Zmiana Wizy Turystycznej Na Inna Już W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sly zaczęłam, ale to wszystko nie jest takie oczywiste dla laika, jak dla Ciebie, który siedzi w tym latami. Zrozum, że dla kogoś kto dopiero styka się z takim problemem taka ilość informacji na raz jest przerażająca. Póki co postanowiłam spróbować przedłużyć turystyczną, co wydaje się najprostsze i najrozsądniejsze zważywszy, że kończy się 20 marca.

Tak z ciekawości, czy ktoś wie, co znaczy VOIPP pod moją pieczątką z B2?

• 2 tygodnie później...
Napisano
Sly, nie bądź taki skromny ;)

Taaak, faktycznie, visa in other passport ;) już myślałam, że coś na kształt vypieprz... od nas piękna polko =]

Alu, a ja ci poradzę, udać się do doświadczonego prawnika. Ja tak zrobiłam będąc w Nowym Jorku i wiele się dowiedziałam. Zmiana statusu kosztuje może nie tak mało, ale lepsze profesjonalne biuro niż zastanawianie się co i jak. Jeśli zależy Ci na odwiedzaniu kraju, zmiana na studencką w USA nie ma sensu bo promesę musisz odnowić będąc w Polsce. Jeśli chcesz dostać wizę studencką-czyli mieć status studenta- w USA i nie odwiedzać kraju- to będzie to łatwiejsze w Stanach- niż w Polsce. Tak mówi każdy kto próbowała, a znam trochę takich ludzi. Więc reasumując łatwiej jest w USA. Coś, za coś.Decyzja należy do Ciebie, gdybym ja mogła cofnąć czas, dokładnie tak bym postąpiła. Pozdrawiam

Napisano

Jagodka a mozesz powiedziec kiedy to bylo latwiej ze zmiana status bo chyba nie sadzisz ze to co bylo kiedys -dobrych pare lat to tak jest teraz,poczytaj dobrze forum i sama sie przekonasz ,,to co bylo kiedys a teraz jest to dwie rozne sprawy...

co do prawnikow to wez mi pokaz dobrego prawnika i ze bierzesz za niego odpowiedzialnosc,,jak poczytasz -pobedziesz na forum to sama zobaczysz jak jest z prawnikami...

Nic nie mam do tego aby ktos poszedl do prawnika,tam zasiegnal informacji ale nie kazdy kto ma napisane prawnika taka osoba jest oraz ze sprawa bedzie dobrze zrobiona ,,ile to bylo przygod z prawnikami i sprawami ...no ale to widac po tematach,postach z tego forum..

Mozna dobrze popasc a mozna zle..

Napisano

Oczywiscie ze nie uczciwych ludzie jest wszedzie pelno. Sa jednak pewne, uczciwe agencje. Sztuka je odnalezc. Ja mialam szczescie i trafilam na znana i uczciwa osobe w Ny ktora mi doradzala. Takie osoby mozna znalezc czytajac artykuly prawne w gazetach polonijnych,moge polecic np. Nowy Dziennik.

Z jednym moge sie zgodzic, ze wiele sie moglo zmienic, w kwestii zdobycia wizy studenckiej w Polsce. Moze teraz nie ma z tym problemu? Kiedys latwiej bylo dostac wize studencka-w USA, czyli pare lat temu.

Na pewno bedac na miejscu warto poodwiedzic kilka agencji(a anjlepiej kancelarii adwokackich zajmujacych sie zmiana statusu wiz), posluchac, pomyslec i podjac decyzje. Rozwaznie.

Napisano

mozna chodzic a wiesz jakie mozna uslyszec odpowiedzi,,da sie cos zrobic-nie da sie nic zrobic i teraz komu zaufasz>?

fakt mialas to szczescie-chociaz nie mowisz czego sie dowiedzialas ze dostalas odpowiedz ..

najlepiej to czytac strony rzadowe,zobaczyc jak to moze byc,oraz duzo czytac roznych forow anglojezycznych bo tam tez ciekawie pisza i duzo sie mozna sie dowiedziec..

Teraz jest trudniej zmienic status w USA niz dostac wize w Polsce i takie sa teraz realia i teraz czy ktos ma probowac to jest jego sprawa..

Bo fakt byly czasy ze zmienialo sie status szybko-latwo i nawet samodzielnie a teraz...

Napisano

Mozna uslyszec to i owo, nie mowie ze nie, ale zawsze czlowiek sie dowie wiecej.

Fakt, te strony o ktorych piszesz sa pomocne. Wiec tego nie neguje. Warto wiec po prostu porzadnie sie rozeznac.

Pozdrawiam

Napisano

co do rozeznania to racja aby dobrze wpasc lub tez sie spytac kogos o pewne sprawy a nie ktos Nas bedzie karmil czyms co jest nie realne lub tez kosztuje o wiele mniej ..Bo nie da sie pewnych spraw uniknac-bo kto zna dobrze prawo ale chodz troche mozna sobie pomoc ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...