Skocz do zawartości

Id I Prawo Jazdy Na Której Wizie Możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem posiadaczką wizy turystycznej B1/B2 na 10 lat (no już pozostało mi 7) oraz na wakacje po raz trzeci będę ubiegać się o wizę J-1 W&T.

Czy na którejkolwiek z tych wiz mogę zrobić prawo jazdy i wyrobić sobie ID ?

Jeśli nie, to najprościej na jaką wizę zmienić,żeby móc to uczynić ? F czy jaką?

I jeszcze jedno pytanko nurtujące mnie od lat. Jak to się dzieje, że osoby - studenci , który wyjeżdzają na J1 na sezon letni zostają dłużej niż powinni i po jakimś czasie mają normalnie legalną pracę, ID, prawo jazdy itp. Niech mnie ktoś oświeci ????

pozdrawiam serdecznie wszystkich USAmaniaków

Napisano

jak jedziesz na work i travel to na tej wizie j-1 szybko i w kazdym stanie zrobisz prawo jazdy jak i ID ...

pytasz sie ze ktos zostaje i dostaje prace legalna?po 1 moze ktos zmienil status na pracowniczy,studencki no ale wtedy pracuje w obrebie szkoly

inni znow pracuja nielegalnie,bo praca na legalny SSN ale bez pozwolenia nadal jest praca nielegalna a ze ktos mowi ze pracuja na numer to tak sobie moze mowic-pisac ale jak nie masz odpowiedniej wizy-pozwolenia to ta praca jest nielegalna..Bo moze Ci studenci zmieniaja stan cywilny i maja GC o..tych przypadkow troche jest

wiele osob tzw sciemnia ze pracuje legalnie aby byc bezpiecznym bo roznie bywa w zyciu..

bo majac legalny numer SSN-ID-prawo jazdy mozna nadal pare spraw w USA(ale pracy legalnej sie nie dostanie bez pozwolenia) ale jak czytasz doniesienia powoli to sie moze zmienic i aby cos dostac trzeba bedzie pokazac ze ma sie status wazny a nie ze ktos ma prawo jazdy-ID czy tez SSN..

Napisano

no tak ale prawko jest wazne tylko na okres waznosci wizy:]

kiedys byla inna sprawa bo przylatywalo sie na W&T na pare miesiecy a prawko wazne bylo przez rok ale pozniej przepisy się zmienily i juz to nie obowiązuje:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...