babuu Napisano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2005 Witajcie! Bardzo pilnie proszę o odpowiedź! Dostałam wizę turystyczną, w aplikacji zgłaszając lipiec jako datę zamierzanej wizyty. Zmieniłam zdanie i chciałabym wyjechać już za 2 tyg. - czy podana wcześniej data bezwzględnie mnie obowiązuje? + pytanie nr 2: czy urzędnik na lotnisku ma możliwość sprawdzenia, czy jestem już po obronie?
wiola Napisano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2005 Nie sądze abyś nie mogl wyjechac wczesniej, coś chyba kręcisz :wink: Moim zdaniem nie ma takiej mozliwosci, ale ja nie jestem amerykanskim urzednikiem (oni ponoć mogą wszystko )
bunny Napisano 1 Maja 2005 Zgłoś Napisano 1 Maja 2005 Mozesz wyjechac w okresie kiedy jest wazna twoja promesa wizowa. A wiec takze zaraz po jej wydaniu. Nie wiem czy na lotnisku dysponuja wiedza na temat daty planowanej podrozy, ktora wpisalas we wniosku wizowym (osobiscie nie sadze). jesli jednak tak to pewnie cie zapytaja czemu nagle przylecialas wczesniej. Ale jest rzecza zupelnie naturalna, ze plany ludziom sie zmieniaja wiec na pewno nie jest to podstawa do zatrzymania cie na lotnisku.
sly6 Napisano 1 Maja 2005 Zgłoś Napisano 1 Maja 2005 a tym bardziej nie maja czy sie obronilas czy nie 8) ale moga miec ta date i wtedy musisz wytlumaczyc dlaczego lecisz o te 2 tygodnie wczesniej,jesli Cie zapytaja 8)
Gość Napisano 1 Maja 2005 Zgłoś Napisano 1 Maja 2005 ........ moga miec ta date ............ Każdy urzędnik graniczny ma obowiązkowy zestaw pytań dla każdego typu turysty / naturysty / obywatela własnego kraju :!: W większości ich nic nie obchodzi co i jak. Oni chcą Ciebie "przebadać" jak się zachowujesz :!: Jeżeli ktoś jest nerwowy, to idzie pod "lupę" :!: Jeżeli "normalny" , to masz spempelek i spadaj :!: Pracownicy na granicy, to też ludzie. Jeżeli kilka godzin zadajesz to samo pytanie............. --> liczy się zachowanie, a nie odpowiedź.
bunny Napisano 1 Maja 2005 Zgłoś Napisano 1 Maja 2005 --> liczy się zachowanie, a nie odpowiedź. Bez przesady. Odpowiedz tez sie liczy.
Gość Napisano 1 Maja 2005 Zgłoś Napisano 1 Maja 2005 --> liczy się zachowanie, a nie odpowiedź. Bez przesady. Odpowiedz tez sie liczy. No niby tak. Jeżeli z poważną miną zapytasz , gdzie jest najbliższe biuro pośrednictwa pracy...... :wink:
Biedronka Napisano 3 Maja 2005 Zgłoś Napisano 3 Maja 2005 najlepiej odpowiadac krotko, rzeczowo i NA TEMAT , zarowno w konsulacie i na granicy... no i zeby wiedziec ktore palce dac do odcisku:) Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.