Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna - Wycieczka.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chodzi o to, że ja wcale nie zamierzam kłamać. Tylko nie wiem z jakich powodów babcia mojej dziewczyny wpisała na zaproszeniu kuzyn. I nie wiem co mam teraz z tym zrobić. Czy wziąć to zaproszenie ze sobą,i po prostu powiedzieć, że się pomyliła. Czy lepiej go w ogóle nie brać.

Napisano

a dlaczego tak zrobila>

mozna sie aby domyslac ze dawniej ludzie wypisywali takie cos ,ze do rodziny daja wizy a do obcych juz nie,moze sie kogos posluchala i tak mozna by wymieniac

teraz masz wybor 1...nie brac zaproszenia i isc na rozmowe i powiedziec jak sie maja sprawy,ze lecisz do znajomych-przyjaciol

bo pomylic sie mozna ale w nazwisku,adresie-liczbach a nie ze napisane kuzyn a nie kuzyn-tak sobie zapaprasz sprawe ze lepiej sobie odpusc takie cos

kolejna sprawa odrazu wyjdzie ze ktos chce cos zyskac-sciemnic takim czyms ,chcial takie cos zrobic wiec po co Ci takie cos?

masz na tyle czysta sytuacje ze po co masz sobie cos dodawac ?

Napisano
Chodzi o to, że ja wcale nie zamierzam kłamać. Tylko nie wiem z jakich powodów babcia mojej dziewczyny wpisała na zaproszeniu kuzyn. I nie wiem co mam teraz z tym zrobić. Czy wziąć to zaproszenie ze sobą,i po prostu powiedzieć, że się pomyliła. Czy lepiej go w ogóle nie brać.

Więc nie kłam bo możesz sobie zaszkodzić i to raz na zawsze.Ja na Twoim miejscu posiadane zaproszenie wyrzuciłbym do kosza i podał prawdę ,że jedziesz do dziewczyny która jest rezydentką i chce pokazać Ci Stany.Gdybyś miał zaproszenie od swojej dziewczyny to co innego ale generalnie zaproszenie jest zbędne. Zabierz zaświadczenie ,że pracujesz i się uczysz ,ubierz się na spotkanie w garnitur ,krawat i czystą koszulę ,mów prawdę a promesę dostaniesz bez problemu.Piszę zupełnie serio ,urzędnicy amerykańscy bardzo lubieją jak traktuje się ich z szacunkiem .A eleganckie ubranie napewno będzie lepiej odbierane niż wydarty dres jak to niektórzy potrafią się wybrać.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
Napisano

Czy przy rozmowie na granicy z celnikiem muszę koniecznie znać angielski? Jadę z osobą, ktora nie zna tego języka i trochę się tego obawiam co będzie jak mu będą zadaawać jakieś pytania...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...