sly6 Napisano 27 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2011 majac tak czysta sytuacje mozna przez takie cos wpasc..jak kuzyn ktory nim nie jest.
anaid99 Napisano 27 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2011 Chodzi o to, że ja wcale nie zamierzam kłamać. Tylko nie wiem z jakich powodów babcia mojej dziewczyny wpisała na zaproszeniu kuzyn. I nie wiem co mam teraz z tym zrobić. Czy wziąć to zaproszenie ze sobą,i po prostu powiedzieć, że się pomyliła. Czy lepiej go w ogóle nie brać.
sly6 Napisano 27 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2011 a dlaczego tak zrobila> mozna sie aby domyslac ze dawniej ludzie wypisywali takie cos ,ze do rodziny daja wizy a do obcych juz nie,moze sie kogos posluchala i tak mozna by wymieniac teraz masz wybor 1...nie brac zaproszenia i isc na rozmowe i powiedziec jak sie maja sprawy,ze lecisz do znajomych-przyjaciol bo pomylic sie mozna ale w nazwisku,adresie-liczbach a nie ze napisane kuzyn a nie kuzyn-tak sobie zapaprasz sprawe ze lepiej sobie odpusc takie cos kolejna sprawa odrazu wyjdzie ze ktos chce cos zyskac-sciemnic takim czyms ,chcial takie cos zrobic wiec po co Ci takie cos? masz na tyle czysta sytuacje ze po co masz sobie cos dodawac ?
dareknow0 Napisano 27 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2011 Chodzi o to, że ja wcale nie zamierzam kłamać. Tylko nie wiem z jakich powodów babcia mojej dziewczyny wpisała na zaproszeniu kuzyn. I nie wiem co mam teraz z tym zrobić. Czy wziąć to zaproszenie ze sobą,i po prostu powiedzieć, że się pomyliła. Czy lepiej go w ogóle nie brać. Więc nie kłam bo możesz sobie zaszkodzić i to raz na zawsze.Ja na Twoim miejscu posiadane zaproszenie wyrzuciłbym do kosza i podał prawdę ,że jedziesz do dziewczyny która jest rezydentką i chce pokazać Ci Stany.Gdybyś miał zaproszenie od swojej dziewczyny to co innego ale generalnie zaproszenie jest zbędne. Zabierz zaświadczenie ,że pracujesz i się uczysz ,ubierz się na spotkanie w garnitur ,krawat i czystą koszulę ,mów prawdę a promesę dostaniesz bez problemu.Piszę zupełnie serio ,urzędnicy amerykańscy bardzo lubieją jak traktuje się ich z szacunkiem .A eleganckie ubranie napewno będzie lepiej odbierane niż wydarty dres jak to niektórzy potrafią się wybrać.
kokosmlody Napisano 8 Marca 2011 Zgłoś Napisano 8 Marca 2011 Witam Wszystkich, chciałbym się dowiedzieć ile się czeka na rozmowę z konsulem w Krakowie?
Pontiac Napisano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2011 Czy przy rozmowie na granicy z celnikiem muszę koniecznie znać angielski? Jadę z osobą, ktora nie zna tego języka i trochę się tego obawiam co będzie jak mu będą zadaawać jakieś pytania...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.