Skocz do zawartości

Czy Mogę Jak Cos Zalegalizowac Swoj Pobyt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam. Jesli nie piszę w tym temacie co trzeba proszę o przeniesienie mojego tematu.

Pytan mam kilka ale po kolei.

Mam siostrę (9 miesiecy) która jest obywatelką usa. Mieszka w polsce . Czy moze dostawac cos w rodzaju becikowego , lu cos w stylu dodatku na dziecko , mimo to iz mieszka w polsce ?

Matka niema gc a z racji tego ze przesiedziala wize ( urodzila tam dziecko , potem zostala jeszcze pol roku , czyli w sumie rok), moze spowrotem leciec do usa , jesli dziecko ma obywtelstwo ? Jak to z takimi sytuacjami jest ?

Czy zmieni sie cos tzn czy rodzina moze ubiegac sie o gc jesli dziecko ma obywatelstwo a reszta rodziny tylko wizy turystyczne ?

jak narazie na tyle z gory dziekuje ze pomoc jesli cos trzeba oczywiscie wszysko napisze

Napisano

jesli bedzie sie kwalifikowac do becikowego to takie cos dostanie ale jesli bo wiesz o tym jakie sa teraz zasady,albo ta osoba wie-zna?bo jak nie zna to radze poczytac na stronach,pujsc do Miejskiego Osrodka Pomocy Rodzinie,pracownika socjalnego..

Co do dziecka z obywatelstwem to taka osoba co przesiedziala wize o 1 rok tzn byla 1 rok nielegalnie to ma zakaz na 10 lat na wjazd i nic tutaj dziecko nie pomoze,chyba ze cos jest takiego ze mozna sie starac o waiver ale nie znajac sprawy to trudno cos napisac..

tak wiec ile czasu byla ta osoba legalnie w USA a ile nielegalnie?

Dziecko jak bedzie miec 21 lat skonczone i bedzie chcialo -bo moze powiedziec ze nie to moze potem rodzicow -rodzenstwo sponsorowac na GC ale jesli spelni wymagania prawne oraz ze prawo sie nie zmieni do tego czasu..

Napisano

pol roku byla legalnie i potem okolo pol roku przesiedziała wizę.

rozumiem czyli nic sie nie zmienilo , 21 lat jak skonczy to dopiero bedzie mogla cos w tym kierunku robic.

czyli jednym slowem jesli tak jak ja 21 latek chcialby miec gc to nic innego nie pozostaje jak slub z obywatelką usa. ale jak wiadomo nie jest tak z tym latwo . .

Napisano

no to jak byla pol roku nielegalnie tzn do 1 roku to ma zakaz na 3 lata a nie na 10 lat bo to obowiazuje jak sie bylo 1 rok nielegalnie..

mozesz poczytac o loterii wizowej na forum,sponsorowaniu pracowniczym lub tez jak chcesz miec szybko GC to slub z milosci z obywatelka USA , pamietaj o tym ze jak sie dowie urzad ze wykorzystales wize turystyczna na legalizacje pobytu to Ci nie dadza GC

Napisano

rozmawialem kiedys z jednym z amerykanskich biznesmenów i on zle sie wypowiadał o sponsorowaniu pracowniczym . mowil ze strasznie duzo latania a na przyznanie tez trzeba duzo lat czekac. A jak naprawde jest niewiem . ;)

dokladnie tak jak piszesz sly ale znalesc milosc a jeszcze zeby miala oywatelstwo to troche jak w lotto wygrac ;)

a o loteri poczytam co i jak

Napisano

i dobrze ta Pani powiedziala..mozna i czekac dluzszy czas-prawnika miec dobrego na takie cos no ale to jakies wyjscie jest z tego .

co do szukania milosci to kto szuka ten zawsze cos znajdzie-kogos

a co do tych 3 lat zakazu wjazdu to nawet jak bedzie po 3 lata to nie jest pewne czy taka osobe sie wpusci na teren USA-czy da sie wize,,wszystko zalezy od rozmowy i przekonania ze tak sie nie zrobi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...