pnau84 Posted January 31, 2011 Report Posted January 31, 2011 Witam. Nie posiadam w domu drukarki tym badziej laserowej, a jak wiadomo trzeba wydrukować powierdzenie. Niestety nigdzie na mój problem konkretnej zadowalajacej odpowiedzi nie uzyskałam I mam pytanie do osób, które przez to już przeszły - czy po wypełnieniu wniosku takie potwierdzenie można zapisac sobie na komputerze potem na pendrive albo płytce i wydrukowac np. w kafejce? Wiecie wolałabym na spokojnie je wypełnić na swoim komputerze a potem gdzieś poprostu wydrukować - czy taka możliwość wogóle istnieje? Bardzo dziękuję za wszelkie konkretne odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie Beata
sly6 Posted February 1, 2011 Report Posted February 1, 2011 mysle ze ta odpowiedz powinna Ci wystarczyc w NEW https://ceac.state.gov/GENNIV/General/compl...tting%20Started
pnau84 Posted February 1, 2011 Author Report Posted February 1, 2011 Dziękuję za linka, ale tam nie ma konkretnej odpowiedzi na moje pytanie - "czy po wypełnieniu wniosku takie potwierdzenie można zapisac sobie na komputerze a potem na pendrive albo płytce i wydrukowac np. w kafejce?" Napisane jest tylko, że potwierdzenie należy wydrukowac, o czym wiem.
c4r0 Posted February 1, 2011 Report Posted February 1, 2011 Stronę internetowązawsze da się zapisać, a potem można sobie z nią zrobić co się zechce. Najlepiej jednak jest zainstalować sobie drukarkę PDF-ów (która jest bardzo przydatna również do innych rzeczy niż DS-160). Wówczas jako jedną z drukarek zainstalowanych w windowsie mamy ową drukarkę PDF-ów - gdy się nią coś "wydrukuje" to pojawia się okienko "zapisz jako" i można sobie zapisać plik PDF z drukowaną treścią. Potem ten plik można bez problemu wydrukować w kafejce albo gdziekolwiek. Godną polecenia drukarką tego typu jest CutePDF.
sly6 Posted February 1, 2011 Report Posted February 1, 2011 jak to nie ma konkretnej odpowiedzi ? wlasnie tam pisze ze mozesz to zostawic i do 30 dni mozesz wrocic do tego na innym kompie i wtedy aby robisz wyslij i drukujesz sobie potwierdzenie,,powyzej 30 dni mozesz sobie wniosek zapisac na dysku czy tez pen-drive ..
pnau84 Posted February 9, 2011 Author Report Posted February 9, 2011 Hej jeszcze jedno pytanie czy wydruk potwierdzenia ma być w kolorze czy czarno na białym? bo zaczynam poszukiwania kogoś z drukarką...
sly6 Posted February 9, 2011 Report Posted February 9, 2011 ma byc dobry kod kreskowy i na to zwroc uwage,,moze byc czarno bialy
airmouse Posted February 9, 2011 Report Posted February 9, 2011 moze byc czarno bialy A to na tym wniosku jest jakiś inny kolor oprócz czarnego tekstu/ramek i białego tła ;-) ?
pnau84 Posted February 9, 2011 Author Report Posted February 9, 2011 Słuchajcie z tym pytaniem o drukowanie w kolorze wyskoczyłam dlatego, że na youtube ogladałam kiedyś filmik z dokumentami potrzebnymi do ubiegania się o wizę i to potwierdzenie wyglądało tak, że na nim było nasze zdjęcie w kolorze dlatego zaczęłam się zastanawiac czy może być tak jak wydrukuję i zdjęcie będzie czarno białe.
sly6 Posted February 9, 2011 Report Posted February 9, 2011 zdjecie jest ale wazne w systemie i tutaj radze wziasc ze soba fotke jakby nie przeszla przez system bo czasami przechodzi ale nie jest akceptowane
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.