grontas Napisano 7 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 Witam! Mam taki problem. Za miesiąc kończy mi się ważność paszportu, a mam w nim wizę turystyczną jeszcze na jakieś 7 lat. Dzwoniłem dzisiaj do ambasady i tam jakaś kobieta oznajmiła mi że mogę mieć stary, ale z nie uszkodzoną wizą. Ale to wszyscy wiemy. Problem jest taki, że zmieniłem adres zameldowania i w nowym paszporcie będzie już inny niż w starym. I co teraz? Poproszę o jakieś wskazówki?! Z góry dziękuję.
sly6 Napisano 7 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 a co ma byc? nic ,,chyba ze zmienisz dane osobowe i wyglad .
dareknow0 Napisano 7 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 Od kiedy to w paszporcie znajduje się rubryka z adresem zameldowania ????????????????????????????????Zupełnie Twój problem jest niezrozumiały.
gocharynka Napisano 7 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2011 Grontas wyrabiajac nowy paszport bierzesz do Urzedu Paszportowego swoj stary paszport i w momencie jak Pani bedzie dziurkowac twoj stary paszport prosisz ja aby nie dziurkowala waznej wizy do USA. Przy wylocie do USA lecisz z dwoma paszportami Nowym i Starym gdzie masz wbita wize. W dokumencie takim jak paszport w danych osobowych nie ma nigdzie wpisanego Twojego miejsca zamieszkania wiec mozesz spac spokojnie
grontas Napisano 8 Lutego 2011 Autor Zgłoś Napisano 8 Lutego 2011 Dzięki za odpowiedź. Znalazłem na stronie ambasady taką informację, że jeżeli ktoś dostał wizę po 2007 (ja dostałem wize w 2008), a teraz jeżeli komuś skończył się paszport może podejść do ambasady i mu ją wymienią czy wkleją do nowego paszportu. http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n..._interview.html Ktoś już coś takiego zrobił? Tylko zastanawiam się czy to się opłaca?! Pozdrawiam
sly6 Napisano 8 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2011 grontas a szkoda ze nie zobaczyles tej strony bo nie ma takiego czegos jak wymiana czy tez wkleja wize,musisz sie starac od nowa o wize http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...sa_renewal.html i teraz tak mozesz zlozyc wniosek w okienku na ul.Pieknej jak mozesz sie starac w Warszawie,wyslac dhl.. Moga tez Cie wezwac na rozmowe lub tez nie.moga tez anulowac Ci wize stara a nowej nie wydac .. wybor nalezy do Ciebie.
ela321 Napisano 18 Marca 2011 Zgłoś Napisano 18 Marca 2011 Byłam przez rok w stanach od czerwca 2006 do czerwca 2007 na wizie J-1 jako aupair i teraz chciala bym pojechac tam w celach turystycznie. Jednak we wrzesniu wyszlam za maz i nie mam jeszcze zmienionego paszportu zeby bylo w nim nowe nazwisko. Paszport mam wazny do 2016 i nie wiem czy konieczna jest wymiana??? Ktos wie cos na ten temat?
sly6 Napisano 18 Marca 2011 Zgłoś Napisano 18 Marca 2011 mamy w Polsce od pewnego czasu nowe prawo paszportowe i moze byc tak ze Twoj paszport moze byc nie wazny jesli zmienilas w USC nazwisko po mezu .. Wiec radze zapytac sie w danym urzedzie paszportowym czy czasami nie musisz wymienic paszportu na nowy - z nowymi juz danymi .Chyba ze w USC nie przyjelas meza nazwiska i jestes przy swoim.
ela321 Napisano 18 Marca 2011 Zgłoś Napisano 18 Marca 2011 no wlasnie przejelam, wiec wyglada na to ze, bede musiala zmienic.... Dzieki za odpowiedź.
sly6 Napisano 18 Marca 2011 Zgłoś Napisano 18 Marca 2011 plusem bedzie to ze majac paszport biometryczny ,bedziesz mogla pojechac,poleciec do Kanady bez wizy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.