Skocz do zawartości

Praca W Parku Narodowym

Ani-Tamta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jade w tym roku pierwszy raz na WaT. Powaznie zastanawiam sie nad nad praca w ktoryms z parkow narodowych na zachodzie USA. Jade sama i obawiam sie, ze decydujac sie pracowac daleko od wiekszych miast i cywilzacji (a raczej tylko takie oferty znajduje) nie bede miala mozliwosci zwiedzania miast czy innych miejsc w czasie wolnym i bede skazana na grupe nieznajomych mi osob. Czy ktos z was pracowal w ktoryms z parkow narodowych? Jesli tak to jakie macie wrazenia i jakie rady moglibyscie dac osobie, ktora wyjezdza pierwszy raz? Czy polecacie taka praca czy tez nie?

Napisano

Nie mam problemow z nawiazywaniem kontaktow, inaczej nie wybieralabym sie do Stanow sama:) a angielski dosc dobry, nie mowie biegle czy jakos super poprawnie, ale bez problemu sie porozumiewam w tym jezyku.

Napisano
Jade w tym roku pierwszy raz na WaT. Powaznie zastanawiam sie nad nad praca w ktoryms z parkow narodowych na zachodzie USA. Jade sama i obawiam sie, ze decydujac sie pracowac daleko od wiekszych miast i cywilzacji (a raczej tylko takie oferty znajduje) nie bede miala mozliwosci zwiedzania miast czy innych miejsc w czasie wolnym i bede skazana na grupe nieznajomych mi osob. Czy ktos z was pracowal w ktoryms z parkow narodowych? Jesli tak to jakie macie wrazenia i jakie rady moglibyscie dac osobie, ktora wyjezdza pierwszy raz? Czy polecacie taka praca czy tez nie?

Nie pracowalem w parku narodowym ale czesto odwiedzam parki narodowe i musze ci tylko tyle powiedziec ze mimo ze bedziesz z dala od duzych miast to po pierwsze uroki w takich parkach sa niesamowite po drugie cala obsluga jest przewaznie przyjazna grzeczna i nie dadza ci abys czula sie obco. Zapewniam cie ze bedziesz zadowolona nawet jesli jezyk bedzie kulal ale bedziesz wyrazala checi pracy i wspolpracy bedzie bardzo fajnie.

Napisano

parki narodowe super sprawa:

Yellowstone tam przyjezdzaja Polacy co roku, super park, super krajobrazy, spedzilem 2 tygodnie w Yellowstone co prawda turystycznie , nie pracowalem tam ale chetnie bym sprobowal jakbym mial okazje.

Grand Teton tez zarabiasty, graniczy z Yellowstone od poludnia, sporo Polakow wiem ze przyjezdzalo do Jackson Hole, bo spotkalem ich tam sporo. Jackson jest super, bogata okolica, piekne krajobrazy i wycieczki w gory. Jackson jest w zasadzie w Grand Teton NP.

Inne parki to Yosemite National Park, nie byle i nie wiem czy jest mozliwosc tam wyjechac na W&T. Warto by bylo sie dowiedziec.

Rocky Mountain National Park - odwiedzile jak mieszkalem w Colorado, podejzewam ze Polacy sie tam znajda choc osobiscie nikogo nie spotkalem, ale sporo Polakow jest w calym Colorado.

Duzo dzikiej zwirzyny.

Grand Canyon - no tu juz bez komentarza, bo nie bylem jeszcze tam, ale wiem ze jest zarabiasty wystarczy luknac zdjecia na internecie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...