grumete Napisano 11 Lutego 2011 Autor Zgłoś Napisano 11 Lutego 2011 znalazłem "tłumaczenie" biuletynu na tej stronie: http://www.adwokatbloch.com/?m=4 dzięki za pomoc
grumete Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2011 hej, jeśli można to odświeżę trochę kotleta.... analizując biuletyn za zeszły rok zauważyłem różne daty np. 01JAN01, 15MAY00, 22JUN04 dlaczego tak różne są dni poszczególnych miesięcy i dlaczego nie zaczynają się wszystkie od 01? moja Priority Date to: 09APR2001 więc będzie rozpatrywana gdy w biuletynie pojawi się 01APR2001 czy 15APR2001?
zuzia Napisano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2011 15APR2001,poniewaz 9 APR jest przed 15 APR
grumete Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2011 czyli jak się pojawi 01APR2001 to jeszcze nie mój czas??
zuzia Napisano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2011 W VB musi sie ukazac twoja data czyli 9 APR lub pozniejsza,wtedy twoja Prioryty date bedzie tzw current i wtedy bedziesz wezwany/a na interview.
grumete Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2011 rozumiem, czyli jak w VB pojawi się data 9 APR i każda późniejsza z kwietnia lub 01 MAY to wtedy jest mój czas. wielkie dzięki, teraz kumam
mercer Napisano 8 Maja 2011 Zgłoś Napisano 8 Maja 2011 Moja sprawa jest zamknięta od lutego. Dzwonilem do NVC i pisalem , odpisali urzedową litanią ze na GC a jestem w 4 kategorii... wiec sobie poczekam... Mam rouzmiec ze to może potrwać 2 lata oczekiwanie na wizyte w ambasadzie. Czy tez dostaliście podobna litanie : The applicant's name has been placed on the list of documentarily qualified cases awaiting the availability of visa numbers under the numerical limitations prescribed by statute. The designated representative of this case (applicant, petitioner, or attorney) will be notified of an appointment date as soon as the numbers have been received. The applicant should NOT make any travel arrangements, sell property, or give up employment until the US Embassy or Consulate General has issued a visa. An immigrant visa is usually valid for six months from the date it is issued. It may be used to apply for admission into the United States any time during its validity. This case was affected by a retrogression of cut-off dates, and there is no longer a visa available for the principal applicant at this time. An immigrant visa will once again become available when this petition's priority date is earlier than the cut-off date established in the current edition of the Visa Bulletin. ....... itd.
sly6 Napisano 8 Maja 2011 Zgłoś Napisano 8 Maja 2011 oczywiscie ze ludzie takie cos dostaja i takie cos widze od wielu lat
mercer Napisano 8 Maja 2011 Zgłoś Napisano 8 Maja 2011 ok, a własciwie to juz nie wiem jak czytac ten biuletyn ? nie rozumiem go w ogole. moja pet. zlozona 28maj 2002 . Czy dostane jakies powiadomienue na poczte? jakies pismo ?
sly6 Napisano 8 Maja 2011 Zgłoś Napisano 8 Maja 2011 mercer moze to Ci jakos pomoze http://www.dziennik.com/articles/prawo-i-my/17398/print
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.