pnau84 Napisano 23 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2011 Słuchajcie a ja mam takie troszkę inne pytanie. Moja znajoma była po wizę w zeszłym tygodniu (nawet nie wiedziałam, że się po nią wybiera hehe), wizę dostała. W ds wpisała, że chce lecieć na miesiąc, ale wczoraj kupiła bilet na 3 miesiące. Będzie mieć jakies problemy w związku z tym na lotnisku w USA?
sly6 Napisano 23 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2011 na lotnisku moze miec ale nie musi zalezy od urzednika ale moze miec problem jak pujdzie po kolejna wize do Ambasady -bo moze dostanie na 1-2 lata wazna a wtedy moze juz wizy nie otrzymac bo pisze jedno a co innego robi...no ale sa osoby ze dostaja i tak wizy..ale nalezy o tym wiedziec nim sie takie cos zrobi
pnau84 Napisano 23 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2011 Tak tak to obie wiemy, że problem może się pojawić gdy pójdzie kolejny raz po wize, ale otrzymała na 10 lat. Zastanawiałyśmy się jak to może być juz na samym lotnisku gdy pokaże bilety i powrotny będzie mieć za 3 miesiące.
sly6 Napisano 23 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2011 a wylot bedzie w tych 3 miesiacach i bedzie to widac>
Joanna30 Napisano 23 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2011 Zastanawiałyśmy się jak to może być juz na samym lotnisku gdy pokaże bilety i powrotny będzie mieć za 3 miesiące. To moga ją dokładniej wypytywać, dlaczego skłamała we wniosku
pnau84 Napisano 23 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2011 To moga ją dokładniej wypytywać, dlaczego skłamała we wniosku Wiecie to nawet nie chodzi o tą konkretna osobę i że odrazu skłamała bo np. komuś się zmieniło i ma okazję wyjechać na dłużej i nie można czegos takiego odrazu jako kłamstwo odbierać
Joanna30 Napisano 23 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2011 Wiesz, ale jeśli komuś się to aż tyle razy dłużej wydłuża, to może wyglądać to trochę podejrzanie Pewnie, że to może być okazja, choć naprawdę rzadko się zdarza, żeby kogoś było stać na trzymiesięczny turystyczny pobyt w obcym kraju i żeby w swoim kraju dostal taki długi urlop (no, chyba, że to student, ale z drugiej strony czy studentów stać na trzymiesięczne zwiedzanie, nie wiem). Nie wiem, jak zareaguje urzędnik na lotnisku, czy będzie ją w ogóle pytał o bilet powrotny (mnie nigdy nie pytali, ale nigdy też nie jechałam do Stanów na miesiąc, a tym bardziej na trzy), a jeśli ją zapyta, to czy będzie dalej drążył temat... To takie tylko gdybanie. Przekona się na lotnisku.
pnau84 Napisano 23 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2011 No tak zależy od urzędnika. Ja leciałam na 2,5 miesiąca miałam 50 $ przy sobie hehe bo cały pobyt fundowała mi rodzina w USA i nic nie spytali na lotnisku, ale byłam studentką wtedy. Aha leciałam z bratem więc to 50$ było na dwoje...
sly6 Napisano 23 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2011 wrazie pytan powiesz ze rodzina ma wypad gdzies na dluzej,pobyt finansuje rodzina oraz bedziesz do 3 miesiecy.. a ze plany moga sie zmienic to tak bywa ale urzednik tez moze miec jakies ale do tego.. kiedy ja lecialem to przelot-pobyt prawie w calosci musialem sobie oplacic a jak nie to kogo to obchodzilo jak nie masz kasy..a pisze to dlatego aby Ci pokazac ze ja moglem okazac sie kasa,moglem cos powiedziec na temat pobytu..a do tego nikogo to nie dziwi za duzo ze placisz sam sobie za wszystko..
Joanna30 Napisano 24 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2011 No tak zależy od urzędnika. Ja leciałam na 2,5 miesiąca miałam 50 $ przy sobie hehe bo cały pobyt fundowała mi rodzina w USA i nic nie spytali na lotnisku, ale byłam studentką wtedy. Aha leciałam z bratem więc to 50$ było na dwoje... No tak, zapomniałam, że jeszcze można lecieć do rodziny, więc wtedy tak długi wyjazd nie dziwi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.