brts Napisano 17 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2011 Witam to bedzie moj pierwszy post i pisze do Was z wielka prosba i nie wiem czy dobry dzial wybralem. Chodzi mi o informacje a mianowice czytalem w internecie ze obecnie Polska jest wykluczona z loteri zielonej karty i w zwiazku z tym mam pytanie jak mozna inaczej taka karte uzyskac? A druga sprawa to jest jak wyglada sprawa z zielona karta i wiza jesli sie ma obywatelstwo innego kraju dla pzykladu podam jesli sie ma obywatelstwo niemieckie i jak to wyglada? Z gory dzieki i pozdawiam.
sly6 Napisano 17 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2011 jak umiesz jezyk angielski oraz umiesz szukac na tym forum odpowiedzi to znajdziesz co i jak mozesz miec i 3 paszporty a zasady sa takie same na GC .. jedynie musisz zobaczyc czy po rodzicach nie mozesz sie starac o loterie ale chyba czytales zasady na loterie? http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000082ca60aRCRD
gal Napisano 17 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2011 Witam to bedzie moj pierwszy post i pisze do Was z wielka prosba i nie wiem czy dobry dzial wybralem. Chodzi mi o informacje a mianowice czytalem w internecie ze obecnie Polska jest wykluczona z loteri zielonej karty i w zwiazku z tym mam pytanie jak mozna inaczej taka karte uzyskac? A druga sprawa to jest jak wyglada sprawa z zielona karta i wiza jesli sie ma obywatelstwo innego kraju dla pzykladu podam jesli sie ma obywatelstwo niemieckie i jak to wyglada? Z gory dzieki i pozdawiam. Obywatele krajow europejskich sa traktowani tak samo jesli chodzi o uzyskanie zielonej karty, chyba ze moga brac udzial w loterii, to w zasadzie jeden punkt inny niz reszta. Posiadaczem zielonej karty mozna zostac przez (loteria wykluczona w tym roku) immigracje rodzinna, ozenek z obywatelem USA, prace. Tu jest wiecej info http://travel.state.gov/visa/immigrants/immigrants_1340.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.