Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

bo kiedys takiego pytania nie bylo o to czy ktos zlozyl papiery na pobyt staly ;)

kazda sprawa jest indywidualna i jesli miales wize,latales to jestes w jakis sposob sprawdzony

z tego co pamietam to Twoja sprawa juz bedzie sie konczyc i to tez moze miec wplyw na wize .zobacz w tym pewne plusy i jesli chcesz to jedz po wize.

a jest sens klamac i nie poleciec do USA?

• Odpowiedzi 218
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

wiem, wiem, waśnie nie ma sensu. Zreszta nie potrafie kłamac w takich okolicznościach. Moja spraw juz byla by zakonczona gdyby nie to przesuniecie dziwne z początkiem tego roku :( Zresztą przez 10 lat latalem i wracalem więc, tego musze się trzymać.

Napisano

Cześć wszystkim mam pytanie,

Otóż jestem lekarzem na stażu do końca listopada i chciałabym w marcu jechać na 2 tygodnie do Nowego Jorku na szkolenie. Pytałam w tamtejszej klinice i według nich potrzebuje wizę turystyczna.

Niestety miałam turystyczna na 10 lat i wygasła mi w czerwcu tego roku. Byłam w Stanach 2 razy na wakacjach z rodzicami, za każdym razem około miesiąca. mieszkaliśmy u brata ojca, który w tym roku najprawdopodobńiej dostanie obywatelstwo, także on jest tam legalnie.

Tym razem będę starać się o wizę sama, bez rodziców, poniewaz mam już męża i dziecko no i żyjemy sami (z tym ze oni nie pojadą ze mną).

Moje pytanie jakie mam szanse na jej uzyskanie?

Czy nie powinnam ubiegać się o wizę w grudniu wtedy kiedy nie będę już na stażu ale będę miała stałe zatrudnienie? Jak w ambasadzie na to patrzą?

Proszę o radę;)

Napisano

Wrócić wrócę, jak już pisałam mam męża i dziecko.

Pytam dlatego ze mój tata mnie nastraszyl tym ze jestem młoda, krótko po studiach, jeszcze na stażu no i mogą mi nie dać. Wiec pomyślałam ze może lepiej poczekam z tym ubieganiem się do grudnia

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam, podczepie sie z pytaniem o wize turystyczna:

1. Czy w ktorymkolwiek miejscu w formularzu wpisuje sie rodzaj umowy o prace, na jakiej jest sie zatrudnionym w Polsce (czas okreslony/nieokreslony)?

2. Czy ktos kiedys slyszal o tym, ze jakoby pod koniec roku trudniej o wize, poniewaz ambasady USA mają do 'wyrobienia' swoje normy jesli chodzi o liczbe odwolan/przyznan wiz i to utrudnia otrzymanie wizy pod koniec roku? Osobiscie nie bardzo w to wierze, ale jako znajacy temat moze wiecie wiecej?

Z gory dzieki :)

Napisano

canx tzn ze na koniec roku nie ma co isc ?a moze rok budzetowy co do wiz(wizy na pobyt staly) konczy sie na koniec wrzesnia to co wtedy? ;) wtedy tez bedzie wiadome ile bylo odmow wiz turystycznych w 2011 roku a nie w styczniu :) ..To sa jakies domysly i przypuszczenia ;) ze jak koniec roku to cos zle bedzie z wizami..

wpisuje sie prace i ile zarabiasz na miesiac i tyle :)

masz na forum temat jak wypelniac ds 160 i zobacz tam jakie sa pytania w ds .

Napisano

Witam wszystkich,

Mam pytanie. Gdy się dzwoni na telefon w celu ustalenia terminu rozmowy z konsulem (KRAKÓW) pytają o numer potwierdzenia wydrukowany na tym potwierdzeniu DS-160 czy o coś więcej.

Bardzo proszę o info.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...