sly6 Napisano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2011 bo kiedys takiego pytania nie bylo o to czy ktos zlozyl papiery na pobyt staly kazda sprawa jest indywidualna i jesli miales wize,latales to jestes w jakis sposob sprawdzony z tego co pamietam to Twoja sprawa juz bedzie sie konczyc i to tez moze miec wplyw na wize .zobacz w tym pewne plusy i jesli chcesz to jedz po wize. a jest sens klamac i nie poleciec do USA?
mercer Napisano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2011 wiem, wiem, waśnie nie ma sensu. Zreszta nie potrafie kłamac w takich okolicznościach. Moja spraw juz byla by zakonczona gdyby nie to przesuniecie dziwne z początkiem tego roku Zresztą przez 10 lat latalem i wracalem więc, tego musze się trzymać.
sly6 Napisano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2011 ale masz blizej zakonczenia sprawy niz to bylo 10 lat temu
mageyg Napisano 1 Września 2011 Zgłoś Napisano 1 Września 2011 Cześć wszystkim mam pytanie, Otóż jestem lekarzem na stażu do końca listopada i chciałabym w marcu jechać na 2 tygodnie do Nowego Jorku na szkolenie. Pytałam w tamtejszej klinice i według nich potrzebuje wizę turystyczna. Niestety miałam turystyczna na 10 lat i wygasła mi w czerwcu tego roku. Byłam w Stanach 2 razy na wakacjach z rodzicami, za każdym razem około miesiąca. mieszkaliśmy u brata ojca, który w tym roku najprawdopodobńiej dostanie obywatelstwo, także on jest tam legalnie. Tym razem będę starać się o wizę sama, bez rodziców, poniewaz mam już męża i dziecko no i żyjemy sami (z tym ze oni nie pojadą ze mną). Moje pytanie jakie mam szanse na jej uzyskanie? Czy nie powinnam ubiegać się o wizę w grudniu wtedy kiedy nie będę już na stażu ale będę miała stałe zatrudnienie? Jak w ambasadzie na to patrzą? Proszę o radę
sly6 Napisano 1 Września 2011 Zgłoś Napisano 1 Września 2011 praca jest plusem ale jesli pokazesz na rozmowie-pod czas odpowiedzi ze wrocisz to wiza bedzie
mageyg Napisano 1 Września 2011 Zgłoś Napisano 1 Września 2011 Wrócić wrócę, jak już pisałam mam męża i dziecko. Pytam dlatego ze mój tata mnie nastraszyl tym ze jestem młoda, krótko po studiach, jeszcze na stażu no i mogą mi nie dać. Wiec pomyślałam ze może lepiej poczekam z tym ubieganiem się do grudnia
canx Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 Witam, podczepie sie z pytaniem o wize turystyczna: 1. Czy w ktorymkolwiek miejscu w formularzu wpisuje sie rodzaj umowy o prace, na jakiej jest sie zatrudnionym w Polsce (czas okreslony/nieokreslony)? 2. Czy ktos kiedys slyszal o tym, ze jakoby pod koniec roku trudniej o wize, poniewaz ambasady USA mają do 'wyrobienia' swoje normy jesli chodzi o liczbe odwolan/przyznan wiz i to utrudnia otrzymanie wizy pod koniec roku? Osobiscie nie bardzo w to wierze, ale jako znajacy temat moze wiecie wiecej? Z gory dzieki
sly6 Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 canx tzn ze na koniec roku nie ma co isc ?a moze rok budzetowy co do wiz(wizy na pobyt staly) konczy sie na koniec wrzesnia to co wtedy? wtedy tez bedzie wiadome ile bylo odmow wiz turystycznych w 2011 roku a nie w styczniu ..To sa jakies domysly i przypuszczenia ze jak koniec roku to cos zle bedzie z wizami.. wpisuje sie prace i ile zarabiasz na miesiac i tyle masz na forum temat jak wypelniac ds 160 i zobacz tam jakie sa pytania w ds .
CONRAD2001 Napisano 15 Września 2011 Zgłoś Napisano 15 Września 2011 Witam wszystkich, Mam pytanie. Gdy się dzwoni na telefon w celu ustalenia terminu rozmowy z konsulem (KRAKÓW) pytają o numer potwierdzenia wydrukowany na tym potwierdzeniu DS-160 czy o coś więcej. Bardzo proszę o info. Pozdrawiam.
sly6 Napisano 15 Września 2011 Zgłoś Napisano 15 Września 2011 pytaj tez o numer paszportu,pytaja czy godz i data moze byc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.