Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zapytalem, poniewaz dzisiaj dzwoniłem i pytal mnie o jakis numer OBM, czy cos takiego.Na tym potwierdzeniu jest tylko numer i po prawej stronie kod paskowy z tym samym numerem.

Ponadto zaproponowali mi godzine 9:45 a ja chcialem pozniej, gdyz mieszkam daleko i nie zdaze dotrzec do Krakowa. Wiec nie chcial zapisac mnie na pozniejsza godzine. I powiedzial zeby dzwonic po poludniu. nie rozumiem tego.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 218
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Tez tego nie rozumiem aby dzwonic pozniej...nigdy jeszcze na forum takiego czegos nie bylo -czy to tym czy tez innym

a chociaz wiesz co to za numer?powiedzial Ci ten ktos?bo tez 1 raz takie cos slysze a jedynie podaje sie ten numer z potwierdzenia -a moze to ten numer?

Napisano

No tak. Najpierw zaczął mówić do mnie po angielsku. I czy mogę z nim rozmawiać po angielsku. A ja odpowiedziałem, że nie. Chociaż umiem po angielsku, a w zasadzie po "amerykańsku", gdyż byłem tam ponad 13 lat. Zobaczymy co będzie w godzinach popołudniowych. Poinformuję Cię tutaj na Forum po przeprowadzonej rozmowie. Acha tylko mi powiedział, że trzeba dopłacić 28 PLN, gdyż ja wpłaciłem już ale 420 PLN. Od 13 września opłata wzrosła na 448.

Pozdrawiam

Napisano

Nurtowało mnie co to oznacza OMB i wyjaśniłem sobie w prosty sposób. Sięgnąłem do amerykańskich dokumentów, które posiadam w swoich aktach.

Otóż na każdym urzędowym amerykańskim dokumencie jest ten OMB i numer. Jest to po prostu oznakowanie dokumentu, czyli po ichniemu FORM (Formularz). I tak jest w przypadku dokumentu DS-160. Ten właśnie FORM NUMBER: DS-160 posiada OMB CONTROL NUMBER 1405-0182 Data ważności jego użytkowania, czyli: EXPIRATION DATE: 04/30/2014. I żeby było śmiesznie to jeszcze podają przypuszczalny czas wypełniania tego całego DS-160, czyli ESTIMATED BURDEN: 75 MIN.

I dodam jeszcze,że na niektórych ich dokumentach nawet jest napisane,aby wysłać informację odnośnie swojego czasu przeznaczonego faktycznie na wypełnienie danego formularza. Smieszne to, ale tak jest.

Może zanudzam, ale chciałem to wyjaśnić. być może że ktoś znów natknie się na pytanie OMB w trakcie ustalania terminu rozmowy w sprawie wizy.

Pozdrawiam. wszystkich zainteresowanych.

Napisano

Już jestem umówiony na rozmowę z Konsulem. Tym razem nikt nie pytał o OMB.

Pytał się o dane personalne i oczywiście numer potwierdzenia wysłanego DS-160. No i na koniec podał numer, który się podaje przy wejsciu do Konsulatu.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam

Jeśli ktoś może coś doradzić w mojej sytuacji bardzo proszę o info. We wtorek mam rozmowę w konsulacie. Staram się o wizę turystyczna. Byłam już raz w Usa na wizie J1. Problem w tym, że w internetowym wniosku nie wpisałam mojego drugiego imienia. W paszporcie mam 2 na wcześniejszej wizie też 2. Czy to będzie stanowiło duży problem? Zabrać ze sobą jakieś pisemne sprostowanie? 19 listopada lecę do Kanady więc zależy mi na czasie.

Napisano

zamiast sprostowania to wez ze soba 2 ds 160 wypelniony..na bramce pokazesz te dwa i zobaczysz co Ci powiedza.

mozesz tez zadzwonic na infolinie w poniedzialek i sie spytasz czy to duzy jest blad

Napisano

jeśli wypełnię 2 ds 160 to będzie on miał inny numer niż ten który wypełniłam. Wypełniałam formularz on-line. Przy wejściu muszę podać numer formularza tego, który już wysłałam z 1 imieniem. Chyba zadzwonię tam w poniedziałek i zapytam.

Napisano

byl juz tutaj podobny przypadek i ktos z infolinii powiedzial ze nalezy miec ze soba ten dobry ds 160,,a ze jest podany inny numer to tak bywa ;)

no ale zadzwon i zobacz czy cos sie nie zmienilo teraz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...