sly6 Napisano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2011 Chapi a chociaz zapoznales sie z takim tematem jak sie wypelnia ds 160 na tym forum,,tam masz nawet tzw wzor jak taki ds wyglada .. w jakim jezyku>jak nie umiesz dobrze jezyka to wypelniasz ds w jezyku polskim ale bez uzywania polskich znakow ...jak po angielsku to tak samo nie mozesz uzywac polskich znakow. co do zaswiadczen to mozesz miec to wszystko przetlumaczone przez tlumacza przysieglego ale kto zapyta sie o takie cos a przeciez na sile nic nie pokazesz>?teraz wszystko opiera sie na rozmowie a nie na stosie papierow,,jesli juz masz brac cos to moze byc nie tlumaczone ... zobacz na probe ds co mozesz tam wpisac,zaznaczyc..to nie takie trudne zobaczyc ,wypelnic bez wysylania ds-a.
Chapi Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 A czy w ogóle ma sens ogłaszać się właścicielem samochodu wartego 10.000? Bo mieszkania nie mam, jedyne czego jestem właścicielem to samochód. I na podstawie czego te własność mogę udowodnic przed konsulem? Dowodu rejestracyjnego czy umowy kupna tego auta?
sly6 Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 Chapi w dowodzie rejestracyjnym bedzie wartosc podana ?a w umowie mozna wpisac co sie chce a brac rzeczoznawce ale do czego to potrzebne?czy to loteria wizowa ze mozesz pokazac ze jak sprzedaz samochod to bedziesz miec za co mieszkac w USA.. bez pytania i tak nie pokazesz nic ,,a na sile cos pokazywac to juz lepiej pokazac formularze i odpowiadac
jenu Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 Hej, Mam 20 lat, jestem na drugim roku liceum zaocznego, nie pracuje i chciałbym pojechać z kolega który ma wizę za 2 tyg do stanów na wakacje. Czy mam jakie kolwiek szanse na wizę?
sly6 Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 jenu pisales jakis czas temu ze masz juz magistra,ze pracujesz w firmie wiec jak kto jest z Toba?
Chapi Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 bez pytania i tak nie pokazesz nic ,,a na sile cos pokazywac to juz lepiej pokazac formularze i odpowiadac Tak wiem żeby bez pytania nic nie pokazywać A ja zapytam inaczej- czy ktokolwiek z tego forum kiedykolwiek został poproszony o pokazanie jakichs dodatkowych dokumentów? Bo z tego co czytałem wynika że nie
sly6 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 byl raz taki przypadek ..ze ktos byl proszony aby pokazac umowe o prace.. a reszta-tzn wiekszosc miala cos w reku ale nie zostala poproszona o pokazanie tego tak tez pisze na innych forach .ze duzaaa wiekszosc osob nie byla i nie jest proszona o pokazanie np zaproszenia
jenu Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 jenu pisales jakis czas temu ze masz juz magistra,ze pracujesz w firmie wiec jak kto jest z Toba? tak tak, ale badam grunt dla kolegi, ktory chcialby leciec ze mna, nie opisywalem calej hitorii
sly6 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 jenu to moze na przyszlosc bedziesz tak pisac na kazdym forum ze chodzi o znajomego-kolege czy kogo tam jeszcze.. niech idzie po wize i zobaczy jak bedzie,,ma kogos nielegalnie z bliskiej rodziny?
dumping Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 Witam Mam kilka pytań odnośnie formalności wizowych. 2) Czy dodatkowe dokumenty (wszystkie zaświadczenia o pracę itp.) muszą być przetłumaczone na jęz. angielski? 3) Co mam wpisać w polach dot. osób do których jadę, jeśli nie jadę do nikogo- po prostu turystycznie? Opowiem jak bylo w moim przypadku, by otrzymac wize. A otrzymalem ja bez zadnych problemow. Jesli chodzi o dokumenty to mialem tylko te ktore sa niezbedne tj. zdjecie, paszport, potwierdzenie wyslania wniosku ds160 oraz formularz dla kuriera. Najwieksze problemy mialem z wypelnieniem wniosku ds-160. Nie wiedzialem co wpisac w polu miejsce podróży(gdzie się zatrzymie) oraz osobach kontaktowych w usa. Ale poszukalem w necie co inni w tych miejscach wpisywali, i juz wiedzialem. Jesli chodzi o te osoby to wpisałem wszędzie n/a, a jeżeli chodzi o miejsce zatrzymania to wpisalem tylko miasto a dokladny adres n/a (telefon kont. 00000.....) Jade w celach turystycznych to bylo ciezko cos napisac wiec napisalem tak jw. Jak napisalem wczesniej w moim pierwszym poscie nie mam nic oprocz pracy co by mnie moglo trzymac tutaj. Praca posiadam ale w uk. Jak ktos wyzej napisal ze posiada samochod. Ja posiadam nieruchomosci, ale dokumentow nie bralem bo i poco skoro mozna miec nieruchomosci i zostac w usa. Wniosek wyslalem we wtorek; zaraz dzwonilem i umółem się na rozmowę. We czwartek miałem rozmowę (1 h w konsulacie). No i wizę mam, choć po tym jak co niektórzy widziałem że odchodzą z paszportami to troche się obawiałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.