pnau84 Napisano 11 Marca 2011 Zgłoś Napisano 11 Marca 2011 Tak polecam właśnie dokładne przeczytanie tematu jak wypełnić ds 160. Jesli ja totalnie antytechniczna itd. sobie sama z wszystkim poradziłam to Ty tez dasz radę (oczywiście z pomocą tego forum )
sly6 Napisano 11 Marca 2011 Zgłoś Napisano 11 Marca 2011 co do e-miala to dzieki pnau84 za ta informacje faktycznie tak jest ze mozna potem ten druk wydrukowac
pnau84 Napisano 11 Marca 2011 Zgłoś Napisano 11 Marca 2011 Tak tak wystarczy juz na końcu jak już złozy się podpis elektroniczny i wysle wniosek i pokaże nam się nasze potwierdzenie zaznaczyć opcję, że chce się je dostać na maila - zaznaczam na maila którego podaliśmy we wniosku wypełniając nasze dane. Za chwilę na mailu mamy już to potwierdzenie i możemy gdziekolwiek je wydrukować, ja swoje do teraz mam jeszcze na mailu
fredy Napisano 12 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Marca 2011 no własnie o to chodzi ze chyba mama mojej dziewczyny zle napisała z tym szwagrem , fuck nie mam zadnej rodziny w usa zaproszenie dostałem od mamy mojej narzeczonej zebym wraz z nia mógł leciec tam ale widze ze nawet zaproszenie nic nie warte bo zle napisane i nadaje sie do kosza bo jak go pokaze konsulowi to odrazu mnie wywali , a we wniosku musze napisac adres gdzie sie zatrzymam i u kogo i skoro napisze adres swojej przyszłej tesciowej to pewnie konsul spyta czy mam zaproszenie od niej i wtedy porazka bo glupiego zaproszenia niektórzy nie potrafia wysłac
sly6 Napisano 12 Marca 2011 Zgłoś Napisano 12 Marca 2011 fredy moze nie poprosic o zaproszenie i raczej nie prosza teraz bo co ma zaproszenie pokazac?ze wrocisz -to masz soba pokazac a nie zaproszeniem ale jesli by sie okazalo ze jednak masz pokazac to masz wtope i co wtedy?wiec nalezy wszystkie mozliwosci wziasc pod uwage jakby co... a nie ma tak ze jak nie pokazesz zaproszenia to wizy nie dostaniesz..
mat.kaw Napisano 12 Marca 2011 Zgłoś Napisano 12 Marca 2011 na wizyte w konsulacie czeka sie ok1,5tyg przynajmniej ja tak czekalem jak bylem miesiac temu po wize, a jesli chodzi o zaproszenie to nic nie pokazuj powiedz poprostu ze to byla spontaniczna decyzja z wylotem do USA i zapomniales o zaproszeniu, powiedz poprostu ze tutaj studiujesz zaocznie w prywatnej uczelni oprocz tego masz stałą pracę i dostajesz wize bez problemu takie jest moje zdanie
fredy Napisano 12 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Marca 2011 czyli we wniosku wpisze wszystkie dane mojej przyszłej tesciowej i adres w którym sie zatrzymam i mam wpisac swoja tesciowa jako sponsora wyjazdu ????
sly6 Napisano 12 Marca 2011 Zgłoś Napisano 12 Marca 2011 ile sie czeka to zalezy od wielu czynnikow np ktos powie na infolinii ze jutro moze byc wizyta a Ty na to ze pozniej wiec sie szuka czegos na pozniej i wtedy roznie moze byc ,,tez ma znaczenie ze ta wizyta jest czy w Warszawie czy tez w Krakowie. Od kiedy pamietam to dluzej sie czeka na wizyte w Krakowie niz w Warszawie chyba ze jest blisko wakacji. fredy wpisz ta osobe ,wpisz jesli ta osoba placi za podroz ale jesli pracujesz to nic nie zarabiasz lub tez malo zarabiasz,nic nie odkladasz?wez takie cos pod uwage bo co innego student nie pracujacy a ktos kto nawet na pol etatu pracuje to ma jakies pare groszy.. mozna wpisac ze ja place i osoba ktora zaprasza.
fredy Napisano 12 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Marca 2011 hmm to jak najlepiej wpisac bo myslałem ze wpisze ze zatrzymam sie u tesciowej podam jej adres itp. a jak bedzie pytanie odnosnie kto jest sponsorem to wpisze siebie poprostu ze ja sam płacę , a co wpisac we wniosku bo jest tam pytanie zebym wpisał numer telefonu osoby do której jade i trzeba go wpisac a moja tesciowa ma numer komórkowy i ten numer nie da sie pisac bo musi byc stacjonarny na koniec macie jakies porady co do tego tematu ?? ogulnie to podejde na luzie bo jakos specjalnie nie zalerzy mi na wizie i wylocie tam i nie zamierzam kłamac tylko mówic prawde bo nawet jak nie dostane to nic sie nie stanie tylko szkoda kasy bo 420 sie płaci
sly6 Napisano 12 Marca 2011 Zgłoś Napisano 12 Marca 2011 fredy a sa takie kwadraciki not apply wiec moze takie cos zaznacz co do telefonu,tam masz pare takich co mozesz uzyc .. a co do tematu to juz masz sporo napisane a reszt to zobaczysz na rozmowie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.