Gość arnold1412 Napisano 6 Marca 2011 Zgłoś Napisano 6 Marca 2011 Witam. Za jakieś kilka miesięcy, być może wybiorę się znowu do Denver na wakacje:). Mam tam rodzinę, Ciotkę i Wujka. Mam ukończone 17 lat, urodziłem się w październiku. Posiadam wizę turystyczną na 10 lat. Moje pytanie brzmi, czy jest jakakolwiek możliwość zrobienia prawa jazdy w tym stanie w mojej sytuacji ? Dziękuje z góry i Pozdrawiam !
sly6 Napisano 6 Marca 2011 Zgłoś Napisano 6 Marca 2011 tutaj masz wykaz dokumentow ktore musisz miec i zobacz na pkt 9 ktory wszystko Ci wyjasni w tym temacie http://www.colorado.gov/cs/Satellite?blobc...p;ssbinary=true jakbys mial takie wizy Status F, J, H, and M ,to co innego..no ale jak umiesz jezyk to odpowiedz sam znajdziesz
Gość arnold1412 Napisano 6 Marca 2011 Zgłoś Napisano 6 Marca 2011 O ile dobrze przeczytałem, to oznacza , iż nie ma żadnej możliwości, i muszę być ich obywatelem/mieszkać tam/studiować. Cudownie. Dzięki Ameryko Dzięki za szybką odpowiedź, i pozdrawiam swojego, bo też jestem z Lublina
sly6 Napisano 6 Marca 2011 Zgłoś Napisano 6 Marca 2011 nie musisz byc Ich obywatelem,mozesz byc na wizie studenckiej F-1,J-1 ,do tego majac GC mozesz tez miec prawo jazdy z Colorado teraz jest bardzo malo stanow w ktorych prawo jazdy mozna zdac na takim pobycie.
Joanna30 Napisano 6 Marca 2011 Zgłoś Napisano 6 Marca 2011 Cudownie. Dzięki Ameryko Co to za sarkazm, jeśli można zapytać? A nie łaska zdać prawo jazdy tam, gdzie będziesz jeździł, czyli w Polsce, zamiast obrażać się na Amerykę, że jako turysta chcesz się zająć tym, co nie-turystyczne?
Gość arnold1412 Napisano 6 Marca 2011 Zgłoś Napisano 6 Marca 2011 A co to ten " GC " ? A ja słyszałem , iż już prawie ich nie ma:(. Wiesz może jakie są to stany ? Może pobliska Nevada czy California ?
Gość arnold1412 Napisano 6 Marca 2011 Zgłoś Napisano 6 Marca 2011 Co to za sarkazm, jeśli można zapytać? A nie łaska zdać prawo jazdy tam, gdzie będziesz jeździł, czyli w Polsce, zamiast obrażać się na Amerykę, że jako turysta chcesz się zająć tym, co nie-turystyczne? Nawiązanie do słynnego "Amerykańskiego snu" . I takie tam moje osobiste doświadczenia . Łaska Łaska, lecz o ile wiem w stanach odbywa się to znacznie szybciej, i lepiej, tym bardziej biorę fakt, iż może w najbliższej przyszłości wyjadę tam na stałe. Przepraszam za post pod postem, internet mi przerywa.
Joanna30 Napisano 6 Marca 2011 Zgłoś Napisano 6 Marca 2011 Łaska Łaska, lecz o ile wiem w stanach odbywa się to znacznie szybciej, i lepiej, tym bardziej biorę fakt, iż może w najbliższej przyszłości wyjadę tam na stałe. To jak wyjedziesz na stałe i będziesz miał wizę imigracyjną, bądź też GC (czyli Green Card, czyli zieloną kartę), to będziesz mógł sobie bez najmniejszych przeszkód zrobić prawo jazdy. Wiza turystyczna to nieco inna bajka
Gość arnold1412 Napisano 6 Marca 2011 Zgłoś Napisano 6 Marca 2011 Szkoda, bo z tego co wiem, kilka lat temu bez problemów, można było zrobić sobie prawo jazdy w stanach, a potem przeistoczyć je na polskie. I właśnie na wizie turystycznej. Prawo jazdy przydałoby się na już a w przyszłości, to tak jak mówisz, no ale to dopiero w przyszłości. Jeszcze ostatnią nadzieje pokładam w sly6 , może uraduje mnie mówiąc, iż da się zrobić to prawo jazdy w pobliżu Colorado
sly6 Napisano 6 Marca 2011 Zgłoś Napisano 6 Marca 2011 problem nie jest w tym gdzie mozna zrobic prawo jazdy a jak zdobyc tam rachunki,ze sie tam mieszka jakis czas oczywiscie sa osoby ze takie cos proponuja ale czy chcesz sobie tak psuc zycie w USA? a jak chcesz sie czegos dowiedziec to wpisz sobie w google dmv i dany stan i sam zobaczysz jak jest z tym np kalifornia http://dmv.ca.gov/dl/dl_info.htm#BDLP Nevada http://www.dmvnv.com/dlresidency.htm http://www.dmvnv.com/newresident.htm#Residency to co bylo kiedys to juz legenda ,ale nadal mozesz zmienic prawo jazdy z USA na polskie,musisz aby zdac testy i miec wazne prawo jazdy z USA
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.