sly6 Napisano 10 Marca 2011 Zgłoś Napisano 10 Marca 2011 wszystko o h1b http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000b92ca60aRCRD oraz inne wizy pracownicze masz po lewej stronie a wlasnie jak ze znajomoscia jezyka na dzien dziejszy?
Sleak Napisano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Marca 2011 Źle nie jest, poza tym nauczenie się języka to pół roku jak dla mnie. Jeszcze nie zacząłem studiów, a więc mam czas żeby się nauczyć. Najbardziej mnie martwi wiza a nie język...
sly6 Napisano 10 Marca 2011 Zgłoś Napisano 10 Marca 2011 no to jak nie masz studiow to o h1b mozesz zapomniec,jak o J-1 jak nie jestes studentem
Sleak Napisano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Marca 2011 Chodzi mi o wyjazd po studiach. Na razie chcę się wszystkiego dowiedzieć, nauczyć języka i później ruszyć z kopyta i wszystko załatwić jak najszybciej.
c4r0 Napisano 10 Marca 2011 Zgłoś Napisano 10 Marca 2011 Najbardziej mnie martwi wiza a nie język... Martw się lepiej znalezieniem pracodawcy. Jak jakaś firma zechce Cię zatrudnić i opłacić wyjazd na wizie J-1, to z samą wizą nie powinno być problemu (w drugiej połowie studiów).
Sleak Napisano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Marca 2011 Właśnie dlatego chciałem mieć zawód, w którym jest mało wykwalifikowanych ludzi.
sly6 Napisano 10 Marca 2011 Zgłoś Napisano 10 Marca 2011 jak po studiach to ciezko bedzie cos wiecej napisac .. bo nie wiadomo co sie zmieni w przepisach i wizach za 5 lat wiec radze wtedy zobaczyc jak sie maja sprawy lub tez przegladac na bierzaco strone rzadowa ktora Ci podalem i wtedy bedziesz wiedzial czy jakies sa zmiany,jakie sa wizy itd a moze znow bedzie loteria wizowa i Cie wylosuja a do tego pozytywnie przejdziesz rozmowe w Ambasadzie i wtedy pewne pytania nie bede aktualne teraz co moge doradzac to nauke jezyka ps zobaczyles na ile sa wazne wizy h1b? tylko ze j-1 to nie typowa wiza pracownicza i moze jechac na intership a moze na work i travel gdzie nie trzeba miec pracodawcy
Sleak Napisano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Marca 2011 Tak dziekuje za wszystkie odpowiedzi teraz juz wszystko wiem pozdrawiam:)
Saka Napisano 10 Marca 2011 Zgłoś Napisano 10 Marca 2011 Chcialem tyko dodac, ze studia to tylko polowa ewentualnego sukcesu, bo jeszcze przydaloby sie doswiadczenie w zawodzie, bo studentow jest wielu, ale w czasie rozmowy o prace zazwyczaj rozbija sie o doswiadczenie, bo podstawy maja zblizone. Czasami lepiej studiowac lzejszy kierunek, ale zaczac pracowac od poczatku i w ten sposob, po 5 latach studiow masz i dyplom i doswiadczenie, a wiec z miejsca prace inzyniera w PL i duze szanse na wize pracownicza w US.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.