Skocz do zawartości

Wybór Kierunku Studiów

Sleak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Źle nie jest, poza tym nauczenie się języka to pół roku jak dla mnie. Jeszcze nie zacząłem studiów, a więc mam czas żeby się nauczyć. Najbardziej mnie martwi wiza a nie język...

Napisano

Chodzi mi o wyjazd po studiach. Na razie chcę się wszystkiego dowiedzieć, nauczyć języka i później ruszyć z kopyta i wszystko załatwić jak najszybciej.;)

Napisano
Najbardziej mnie martwi wiza a nie język...

Martw się lepiej znalezieniem pracodawcy. Jak jakaś firma zechce Cię zatrudnić i opłacić wyjazd na wizie J-1, to z samą wizą nie powinno być problemu (w drugiej połowie studiów).

Napisano

jak po studiach to ciezko bedzie cos wiecej napisac ..

bo nie wiadomo co sie zmieni w przepisach i wizach za 5 lat

wiec radze wtedy zobaczyc jak sie maja sprawy lub tez przegladac na bierzaco strone rzadowa ktora Ci podalem i wtedy bedziesz wiedzial czy jakies sa zmiany,jakie sa wizy itd

a moze znow bedzie loteria wizowa i Cie wylosuja a do tego pozytywnie przejdziesz rozmowe w Ambasadzie i wtedy pewne pytania nie bede aktualne

teraz co moge doradzac to nauke jezyka

ps zobaczyles na ile sa wazne wizy h1b?

tylko ze j-1 to nie typowa wiza pracownicza i moze jechac na intership a moze na work i travel gdzie nie trzeba miec pracodawcy

Napisano

Chcialem tyko dodac, ze studia to tylko polowa ewentualnego sukcesu, bo jeszcze przydaloby sie doswiadczenie w zawodzie, bo studentow jest wielu, ale w czasie rozmowy o prace zazwyczaj rozbija sie o doswiadczenie, bo podstawy maja zblizone. Czasami lepiej studiowac lzejszy kierunek, ale zaczac pracowac od poczatku i w ten sposob, po 5 latach studiow masz i dyplom i doswiadczenie, a wiec z miejsca prace inzyniera w PL i duze szanse na wize pracownicza w US.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...