Skocz do zawartości

Zdjęcie, Ds 160

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy jeżeli komputer przyjął zdjęcie do formularza i nie miał co do niego żadnych zastrzeżeń (że nie odrzucił) to już niczym się nie przejmować? Chodzi mi, czy nie będzie takiej sytuacji, że na miejscu okaże się że moje zdjęcie nie spełnia podanych wymogów podanych na stronie (bo rzeczywiście nie spełnia, ale zostało zaakceptowane)

Pozdrawiam

Napisano

dobrze ze sie pytasz o taka sprawe

byly takie przypadki ze system zdjecie przyjal a na miejscu okazalo sie ze prosze zdjecie do skanowania ;)

wiec wez zdjecie ze soba na rozmowe.

Napisano

No zdjęcie wezmę ze sobą, tylko czy wziąć to co komputer mi przyjął, czy mam zrobić sobie zdjęcie specjalnie do paszportu. Chodzi mi o te wszystkie wytyczne: uszy odsłonięte, wzrok i twarz muszą być skierowane prosto w obiektyw aparatu, twarz na zdjęciu musi mierzyć 3 cm od czubka głowy do podbródka itp. Dla porównania daje zdjęcie.

http://www.sendspace.pl/file/ff5220d60c4ff6cd91d2104

Napisano

Ja ostatnio robiłam zdjęcia to poprosiłam fotografa o zgranie na płytke i o normalne tradycyjne. W domu system zdjęcie przyjął, ale na rozmowe i tak wziełam normalne zdjęcia, jednak nie były potrzebne. Myślę, że lepiej miec ze soba tradycyjne foto.

Napisano

nie zrozumialas chyba o co sie rozchodzi.

Maciek dodał zdjecie ktore zuplenie nie nadaje sie do wniosku wizowego. Spełania wymogi rozmiarowo i wagowo, ale z tego co napisał jest to zwykle zdjecie paszportowe.

jazda do fotografa :))

ja mam dodane zdjecie przez system ale i tak biore ze soba

Napisano

Tak, zdjęcie musi spełniać te wymogi. Nie może być z profilu, nie może być uśmiechu, uszy muszą być widoczne. Ma być jak z więzienia :) Ja mam takie, i przeszło bez problemu:

http://img864.imageshack.us/img864/6876/2010xbw100o.jpg

Nie pamiętam tylko, czy wysłałem czarno-białe czy nie, ale wydaje mi się, że tak. Co do fotografa, to strata kasy. Ja sobie to zdjęcie zrobiłem sam. Nawet jak ktoś chce wziąć na wszelki wypadek odbitkę, to można zrobić ze zdjęcia cyfrowego za złotówkę.

Napisano

Bierzcie ze sobą dodatkowo odpowiednie zdjęcie bo skończycie jak ja, czyli przy rejestracji oddelegowany do fotografa po nowe zdjęcie. Szczęście że fotograf jest zaraz obok ambasady ( 25 zł - zdzierstwo ) i potem mnie już wszędzie bez kolejek wpuszczano , ale ile nerwów nadszarpniętych przez taką drobnostkę :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...