Skocz do zawartości

Moje Dane W Ambasadzie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Kiedyś starałem się o wizę turystyczną w 1993 lub 1994 roku. Dostałem odmownie i w tym roku planuję ponownie pojechać. Minęło 17 lat i nie wiem czy o tym wspominać , czy mają te informacje o mnie w ambasadzie. Mogę oczywiście wspomnieć ale pytanie jest czy informacje sprzed 17 lat są w ambasadzie.

Napisano

ja zawsze uwazam ze nalezy takie cos wpisac

w ten sposob pokazuje sie czy czegos sie nie ukrywa a to duzo czasami jest na rozmowie po wize..

a teraz za co Ci nie dali wizy,gdzie jechales a teraz po co lecisz,na jak dlugo,do kogo

teraz na takie cos sie przygotuj i za duzo nie sciemniaj bo wyjdziesz bez wizy

Napisano

Zawsze doradzam aby mówić prawdę.Sam musisz podjąć decyzję.Natomiast wiem,że w tych latach trzymano dane osób ubiegających się o wizę przez 2 lata. Jak ktoś poszedł drugi raz po 2 latach i się nie przyznał to przechodziło.Jak się przyznał ,że miał odmowę to najczęściej wizy ponownie nie dostawał i tak ludzie podchodzili po parę razy.Później Ci co wiedzieli ,że konsulat trzyma dane 2 lata odczekiwali ten okres ,gubili paszport i podchodzili z nowym paszportem.

Napisano

Mam jeszcze inne pytanie a mianowicie w 2005 roku miałem złożone dokumenty na zieloną kartę dla całej rodziny. Teraz chcę jechać turystycznie i wypełniając wniosek ds160 nie było pytania odnośnie tej sprawy. Tak więc nie ma wzmianki o moich planach z emigracją. Czy mam o tym wspomnieć podczas rozmowy czy czekać i odpowiedzieć jak konsul mnie o to zapyta ?

Napisano

czekaj na pytanie w tej sprawie

sam nic nie mow :)

bo faktycznie ds 160 nie ma juz takiego pytania ale to nie oznacza ze tego w systemie nie ma :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...