Skocz do zawartości

Waiver?

lenam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. W 2006 roku polecialam do USA. Przesiedzialam wize. Wrocilam we wrzesniu 2008. podejrzewam, ze mam 10+letni zakaz wjazdu. Czy ktos moglby poleciec mi dobrego prawnika, ktory pomoglby mi w zniesieniu zakaz.

dodam, ze mam 3 letniego syna, ktory jest obywatelem USA i wlasnie z nim chcialabym wrocic do stanow

Napisano

ale wrocic na wizie jakiej,wjazd na wizie na pobyt staly moze?

a czytalas moze cos wiecej o waiver i co nalezy przedstawic,fakt dobry prawnik powinien to wiedziec ale poczytaj moze o tym wpierw.

Napisano

Niestety czytalam o waiver i to chyba za duzo... Mam obawy czy sa jakiekolwiek szanse bym go dostala. Jesli chodzi o wize imigracyjna to dopiero gdy synek skonczy 21 lat. to jeszcze daleko....

ewentualnie moge sie starac o narzeczenska ale tu jest problem- bo nie widzielismy sie blisko trzy lata a tam jest wymagane by przedstawic dowod, ze widzielismy sie w przeciagu 2 latach

Napisano

zadna wiza,wyjazd nie zdejmuje zakazu wjazdu wiec bez waiver nic nie wyjdzie

i teraz czy przyszly maz tez szuka moze prawnika w USA czy tez sama przyszla zona

a co do dziecka to ja nie jestem taki pewien ze dziecko w wieku 21 lat bedzie cos skladac na rodzica-chyba ze dziecko jest dzieckiem

a nie po skonczeniu 18 lat rodzic mnie nie obchodzi i nawet go nie zaprosze turystycznie a co dopiero na staly pobyt...

tutaj zycie pokazuje rozne sprawy

Napisano

Ja przesiedzialam J-1 a nie turystyczna i wlasnie przeczytalam ze na tej wizie ban nie obowiazuje. Czy to przawda? Czy moge sie teraz starac o turystyczna???

Napisano

jak bys napisala to wczesniej byla by szybka odpowiedz a tak piszemy i piszemy,,najwazniejsze to na kazdym forum podac jaka wiza,jaki pobyt i wtedy cos wyjdzie z tego

I teraz tak mozesz sie starac o kazda wize ale czy wize turystyczna dostaniesz to inna sprawa

Jak nie przekonasz Konsula ze na czas wrocisz,nie zostaniesz nielegalnie-nie bedziesz tam legalizowac pobytu to idz i moze ta wize dostaniesz bo zakazu nie masz wjazdu ale to nie oznacza ze wize dostaniesz..

Bo wiza znow narzeczenska lub tez na pobytt staly to sa inne zasady i tutaj nalezy inne sprawy spelnic.

Napisano

Bylam na work and travel, wiec to J-1 prawda??? Wracalam do kraju na paszporcie tymczasowym, wiec nie jestem w stanie tego sprawdzic

Jak spytaja mnie podczas rozmowy w konsulacie kiedy wrocilam to mam powiedziec prawde?

Gdybym miala jednak ban to podczas rozmowy konsul by mnie o tym poinformowal?

Napisano

bedac na work i travel bylas na wize J-1

Nie ma co kryc czegos co moze wyjsc ,nawet jak mialas paszport tymczasowy bo za to moga Ci wizy nie dac a do tego mozesz dlugo wizy turystycznej nie otrzymac

a przeciez zakazu wjazdu nie masz ..

Nie masz bana bo znam podobny przypadek i ten ktos wize turystyczna dostal

czytalas z tego co widze forum-pewne tematy ,ludzie dostaja wizy na pobyt staly

ale jak zaczniesz cos kryc,zaczniesz cos mieszac to mozesz tym sobie popsuc wiele spraw a po co Ci takie cos?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...