Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no to wiesz po co lecisz,wiesz co chcesz dalej robic wiec masz juz duzy plan

Tak tez powiesz na rozmowie jak bedziesz zapytany .pamietam odpowiadaj na zadane pytania a bedzie ok ;)

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam ponownie,

jak zwykle mam kilka pytań ;) w związku z tym,że przestudiowałem właśnie różne instrukcje i forum odnośnie wypełniania formularza DS-160;

po pierwsze czy w pierwszym polu a mianowicie NAME,SURNAME powinienem używać polskich znaków?! z tego co doszukałem się na forum to nie,

jedynie w polu FULL NAME IN NATIVE LANGUAGE natomiast wg instrukcji Camp America,którą dostałem aby ułatwić sobie trochę zadanie wynika,że poleFull Name in Native Alphabet - wypełniają osoby posiadające inny paszport niż polski?!

po drugie to czy jeśli jeszcze nie zdecydowałem czy będe mieszkał na Campusie,Hotelu czy u znajomych to co mam wpisać w polu Adress Where You Will Stay in US?

kolejnym dylematem jest pytanie Person/Entity Paying For Your Trip jeśli faktycznie w moim przypadku, czyli student niepracujący jest to Tata to mam tak wpisać, czy wypełnić iż sam płacę?!

i w końcu osoba do kontaktu wogóle nie mam kompletnie pojęcie kogo mam tam wpisać? czy mogę np. znowu kogoś z rodziny tu w Polsce? zastanawiając się kogo z USA mógłbym wpisać nikt

nie przychodzi mi na myśl zwłascza że w Atlancie mam tylko znajomych, w San Francisco przyjaciół... to pytanie jak dla mnie jest nieuargumentowane w końcu tyle ludzi podróżuje samemu i co wtedy wpisują?

a no i sądze,że słusznie mam zamiar zaznaczyć w polu Have you made specific travel plans? że YES skoro wiem dokąd jadę,choć jeszcze nie gdzie się zatrzymam,co będe robił i w jakim terminie

z góry dziekuje za odpowiedź i pozdrawiam Sly

Napisano

Mugler a tutaj taki jeden uzytkownik wpisal full native nazwisko i przeszlo-dostal wize ;)

http://img197.imageshack.us/f/app1y.jpg/

co do mieszkania to zalezy co tam mozna zaznaczyc to zaznaczysz,jak not applicable to tak zaznacz w innym przypadku bedziesz musial sie zastanowic nad tym.

Mozesz wpisac ze Twoj tata oplaca podroz lub tez Ty sam..sam dokonaj wyboru ;)

co do wpisania do kontaktu to mozesz podac przeciez ta szkole lub tez przyjaciol z SF ,bo tam pisze kontakt w USA.

Mozesz tak zaznaczyc YES .

Napisano

ok,czyli odnośnie pierwszego problemu NAME i SURNAME wypełnie bez polskich znaków a w polu Full Name in Native Alphabet wpiszę po polsku wydaję mi się po

przeczytaniu tej drugiej podesłanej przez Was instrukcji tak będzie poprawnie.

w polu Person/Entity Paying For Your Trip jako osobę sponsorująca wyjazd wpiszę jak się da Tatę a jak nie to siebie choć ta druga opcja głupio brzmi zwłaszcza,że dalej nie deklaruje generacji dochodów tzn. pensji,pracy ;)

jeślli chodzi o miejsce zamieszkania mogę dać adres Campusu jak sugerowałeś Sly, a jak nie to wpiszę DO NOT KNOW YET - chyba zawsze do lipca może mi się odmienić no ale to inna kwestia.

natomiast US CONTACT do tej pory budzi u mnie mieszane uczucia teoretycznie potrzebne pytanie w ręcz niezbędne, jednak nie wiem jakie możliwości wyboru pola są, przecież mogę jechać tam samemu

i nie wciągać w moje papierki ludzi czy to znajomych,przyjaciół jakkolwiek poprostu nie podawać nikogo i ta kwestia mnie wciąż męczy!!! W tym skanie formularza z tematu forum,który podrzuciłeś Sly wynika,że ten user który to wrzucił zaznaczył tak jak jabym najchętniej zrobił czyli US Contact - Do Not Know

Ta ostatnia rzecz mnie męczy ale i tak już dzięki wielkie za dotychczasową pomoc.

Napisano

może ktoś jeszcze oprócz Ciebie zeche pomóc lol

ale logicznie rzecz biorąc mogę przecież nie posiadać osoby w USA, która byłaby zobligowana do kontaktu, w przypadku mojej osoby,czyli może faktycznie spróbować Dont Know

zwłaszcza,że przyjaciele czy dalsi znajomi to też nie osoby które biorą mnie tam pod opiekę czy coś - sam potrafię się o siebie zatroszczyć lol ;)

jak będe już po tym całym maratonie to postaram się pomóc również reszcie

Napisano

Witam,

jakie są szanse na uzyskanie wizy dla rodziny ( 2 osoby dorosłe +5-letnie dziecko), która chciałaby dowiedzić podczas wakacji rodzinę, która aktualnie przebywa w USA? Kuzynka i jej mąż mają obywatelstwo niemieckie.On przebywa na rocznym kontrakcie w USA - oddelegowany przez swoją niemiecką firmę do pracy w Kalifornii. Czy istnieje możliwość,zebyśmy uzyskali pozowlenie na oddwiedziny rodziny w lipcu lub w sierpniu? Proszę o pomoc!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...