skye Napisano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2011 Wiem, chodzi mi jednak o osoby, które lecą z Rzeszowa do Newarku, tą samą trasą , co ja
sandraa Napisano 27 Maja 2011 Zgłoś Napisano 27 Maja 2011 Witajcie, ja lecę z Warszawy 2.07 do Newarku., ale LOTem. Jakie macie plany na wytrzymanie prawie 10 godzin lotu?
Joanna30 Napisano 27 Maja 2011 Zgłoś Napisano 27 Maja 2011 Jeśli są tam telewizorki, to można obejrzeć kilka filmów, posłuchać muzyki, albo trochę pospać
sly6 Napisano 27 Maja 2011 Zgłoś Napisano 27 Maja 2011 sa tv ale w klasie biznes,dla klasy turystycznej 767-LOT ma wspolny ekran
Joanna30 Napisano 27 Maja 2011 Zgłoś Napisano 27 Maja 2011 Aha. Od biedy na wspólnym ekranie też da się obejrzeć
rubia Napisano 27 Maja 2011 Zgłoś Napisano 27 Maja 2011 Witajcie,ja lecę z Warszawy 2.07 do Newarku., ale LOTem. Jakie macie plany na wytrzymanie prawie 10 godzin lotu? wciągąjaca książka mp ileś tam laptop z dobrą bateria i dobry film
pawlo122 Napisano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2011 Ja zawsze tankuje .... paliwo do mojego samolotu ;-)
skye Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 Świetnie, widzę, że kilka osób jednak leci z Warszawy do Newarku Jeśli chodzi o lot, to jak koleżanka wyżej, książka, muzyka z odtwarzacza albo wygodna poduszka Co to 10 godzin Ja jechałem do Włoch autokarem 36 godzin i to bez telewizora, wtedy to są nudy Mam pytanie, czy jest tutaj ktoś, kto leci z Rzeszowa i potem ma przesiadkę w Warszawie tak jak ja do Newarku ? Mam nadzieję, że ktoś jest To będzie Wasz pierwszy lot, czy kolejny? Ja się stresuję, bo nigdy nie leciałem i boję się, że się pogubię z tymi przesiadkami itd, ale mam nadzieję, że nie będzie źle. Wylot już prawie za tydzień i emocje sięgają zenitu, a wszyscy tylko potęgują mój stres. Może ktoś doświadczony po króce tak opowie jak wygląda podróż/poruszanie się po lotnisku po wylądowaniu w Warszawie. Jak już się wyląduje, co dalej? Gdzie iść? Do wyjścia, czy kolejnej odprawy (check-in)? A potem gdzie? I jak to z bagażem. LOT od razu przenosi bagaż, czy muszę odebrać bagaż i potem przejść od nowa całą procedurę? Pragnę nadmienić, że przesiadki i całą podróż mam na jednym bilecie więc logicznie wnioskuję, że to przewoźnik powinien zająć się bagażem i potem go przewieźć do kolejnego samolotu. Ale może się mylę.
Joanna30 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 Po wylądowaniu w Warszawie nie idziesz po bagaż, tylko podążasz w kierunku 'connecting flights' albo 'transit' (nie pamiętam, jak to jest tam oznaczone), bo nie będziesz się ponownie odprawiać, a jedynie lecieć dalej. Więc musisz znaleźć bramkę, z której będzie odlatywał Twój samolot do Newark i tyle. Bagaż będziesz miała nadany od razu do Newark.
skye Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 Chyba chodzi o 'pasażer w transferze', taki punkt jest opisany na stronie lotniska okęcie. Czyli po przejściu przez bramkę (gate) do Newarku od razu nas skierują do samolotu tak? Już żadnej kontroli czy odprawy nie będzie? Bo chyba spr bilet jednak będą przy bramce musieli no i oczywiście wizę z paszportem. Dobrze zrozumiałem? Bo na stronie lotniska okęcie jest coś jeszcze o strefie schengen i non-schengen. Z góry dziękuję za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.