Suprry Napisano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam, Niedawno zainteresowałam się loterią wizową do USA, wiec nie jestem w tym jeszcze bardzo obeznana, wiec proszę o pomoc. Gdzie są widoczne terminy, w których można przesyłać aplikacje? Ile to kosztuje? Mam też takie pytanie - mam 22 lata, jestem studentką, urodziłam się w Grecji w Atenach, obywatelstwo mam polskie. -> wiec mogę brać udział w loterii? jakie są wtedy moje szanse? Z góry będę wdzięczna za jakiekolwiek odpowiedzi.
sly6 Napisano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2011 masz taki temat przyklejony http://www.usa.info.pl/board/Loteria-Wizowa-2012-t17078.html tam znajdziesz odpowiedz jak i gdzie sie sklada zgloszenie ale i tak musisz czekac do wrzesnia aby bylo wiadome ktore Panstwa moga brac udzial w loterii
dareknow0 Napisano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam, Niedawno zainteresowałam się loterią wizową do USA, wiec nie jestem w tym jeszcze bardzo obeznana, wiec proszę o pomoc. Gdzie są widoczne terminy, w których można przesyłać aplikacje? Ile to kosztuje? Mam też takie pytanie - mam 22 lata, jestem studentką, urodziłam się w Grecji w Atenach, obywatelstwo mam polskie. -> wiec mogę brać udział w loterii? jakie są wtedy moje szanse? Z góry będę wdzięczna za jakiekolwiek odpowiedzi. sly6 dokładnie odpowiedział na Twoje pytanie .Odpowiem Ci tylko na wątek dot.szansy wylosowania.Otóż gdy ja wylosowałem zieloną kartę w loterii to sprawdziłem na stronie internetowej wówczas ile Polaków wysłało zgłoszenia oraz ilu Polaków dostało powiadomienia o wylosowaniu GC. Wówczas po wyliczeniu wyszło ,że co 64 Polak biorący udział w loterii otrzymał powiadomienie o wylosowaniu. Trzeba jeszcze dodać ,że zawsze wylosowanych jest dwukrotnie więcej osób niż wiz imigracyjnych do przyznania. Na cały świat do wydania jest 55 tyś. wiz a zawsze wylosowywuje się z całego świata 110 tyś.osób. A więc połowa z tych wylosowanych nie otrzymuje wiz. Albo mają zbyt odległy numer ( bo to jest bradzo ważne aby wylosować w miarę bliski numer) albo nie kwalifikują się do otrzymania wizy imigracyjnej. Więc jak nazwa wskazuje jest to LOTERIA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.