Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna Ze Szwecji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mieszkam od 3 lat w szwecji i chciałbym postarać się o wize turystyczną w ambasadzie usa w stockholmie. Jak narazie nie mam możliwości załatwienia tego w polsce. A chciałbym w lipcu wybrać się do rodzinki. Może ktoś na forum próbował to załatwić w stockholmie i mógłby mi powiedzieć jak to wygląda.

Napisano

Bardziej chodzilo mi o to czy ktos próbowal ze Szwecji i jak to dokladnie wygladalo z umówieniem sie na spotkanie itd. I jakie jest prawdopodobieństwo tego czy móglbym ją dostac czy nie. Pracuje tutaj legalnie dla jednej firmy od 3 lat Pieniądze na koncie mam , zaproszenie bedzie, najbliższa rodzina w polsce , ale nie wiem dokladnie jak sie do tego przygotować. Bardzo był bym wdzieczny jesli ktos by mi mógl dać konkretną odpowiedź.

Napisano

Zaproszenie niepotrzebne :)

Poszukaj tematów o staraniu się o wizę w innych krajach niż Polska (jest ich tu kilka) i będziesz wiedział, jak to wygląda poza granicami kraju.

Napisano

a wiec czytales ta strone czy tez nie?

a jak u Ciebie ze znajomoscia jezyka bo moze byc tak ze nie umiesz i po angielsku dobrze a wtedy wyjdziesz bez wizy jak ktos tutaj pisal wiec...

zasady rozmowy i odpowiedzi sa podobne wszedzie wiec..

Jak mozesz udowodnic ze pracujesz legalnie ,jestes legalnie we Szwecji dluzszy czas to w czym problem

I teraz tak zobacz dobrze strone i idz po wize,,tam masz wyjasnione co musisz wyslac ,ile masz zaplacic i gdzie za rozmowe

Napisano

Dzięki za pomoc :) Ze szwedzkim tak że rozumie bardzo dużo ale mówić niebardzo tzn cos tam powiem ale przed konsulem raczej sie nie popisze. Angielski - nauka okolo 15 lat a od 5 praktycznie tylko po angielsku sie porozumiewam wiec chyba z angielskim dobrze:) a zaproszenie potrzebuje czy raczej można sobie odpuścić tak jak napisala Joanna30 w poprzednim poście ??

Napisano

hm z zaproszeniem to jest tak ze nie jest potrzebne ale jesli masz miec to czemu nie

oraz co jest wazne ze zaproszenie nie zastapi rozmowy i na to sie nastaw :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...