Filip 96 Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 Chciałbym się spytać o architektów z polskimi studjami w USA (licencje i cała droga by móc tam pracować). Jeszcze o to czy jest na nich zapotrzebowanie w NY czy też nie. Do studjów mam jeszcze kilka lat ale nie sądze aby nawet za ten czas stać mnie by było na collage w USA a stypendium... nie mam najgorszych ocen ale bez przesady.
Jackie Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 Nie wiem jak jest w NY ale wiem jak jest w Chicago. Jeśli trend jest podobny (a przypuszczam że tak) to jest to dziedzina w której obecnie jest ciężko znaleźć pracę. Oczywiście za kilka lat może się to zmienić.
Sleak Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...mp;#entry124635 a tu masz cos ode mnie
Filip 96 Napisano 4 Maja 2011 Autor Zgłoś Napisano 4 Maja 2011 Rozumiem.... Komuś mogło się przydać jeśli się zbiera już teraz na wyjazd no i chciałem zadać to pytanie za rok lub dwa i zobaczyć czy zapotrzebowanie rośnie czy maleje. Ale spytam się teraz czy ktoś się orientuje jakie są zmiany zapotrzebowania na architektów w ostatnich...hm...10 latach.
Jackie Napisano 4 Maja 2011 Zgłoś Napisano 4 Maja 2011 czy ktoś się orientuje jakie są zmiany zapotrzebowania na architektów w ostatnich...hm...10 latach. Gdy banki udzielały komu popadnie kredytów na kupno domu, budowało się dużo. Obecnie jest recesja. Buduje się mało, nie tylko domków. Gospodarka stoi.
Jackie Napisano 4 Maja 2011 Zgłoś Napisano 4 Maja 2011 Ale kryzys powoli bo powoli ale mija. Kryzys mija, ale wiele czasu upłynie nim banki znów zaczną rozdawać kredyty na prawo i lewo. Póki co budownictwo stoi. Obstawiam że będzie stało długo. Mogę się mylić.
david7211 Napisano 2 Września 2011 Zgłoś Napisano 2 Września 2011 O licencjach dla architektów w NYS http://www.op.nysed.gov/prof/arch/archbroch.htm
makdonald Napisano 3 Września 2011 Zgłoś Napisano 3 Września 2011 o, wyguglowalem ze jednak za komuny byl duzy pegeer w monkach''''hehehehe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.