miss.home Posted May 4, 2011 Report Posted May 4, 2011 Witam Bardzo prosilabym o pomoc osoby ktore orientuja sie w temacie... przedstawie swoja sytuacje w skrocie: do USA wjechalam legalnie w 2006 ( to byla moja 3 wiza, wczesniej bylam na J1 work and travel) na wizie J1 (Au Pair)- not subject to section 212(e). Program po roku przedluzylam, dostalam nowy status, po czym pojechalam na swieta do Polski w zwiazku z czym musialam sie ubiegac o nowa wize ktora dostalam- i tu znow- not subject to 212(e). NA tej nowej wizie bylam w Polsce jeszcze raz i oficer imigracyjny wbil mi w moje I-94 -"d/s"- czyli bez daty kiedy wiza wygasa. Program mi sie zakonczyl w listopadzie 2008. Do Polski, z wielu powodow, nie wrocilam. Az do zeszlego tygodnia... W zeszlym roku beda jeszcze w USA bylismy z moim facetem u prawnika, ktory powiedzial ze dzieki mojej I-94 form, nie mam 10 letniego bana i bede mogla wrocic na wize narzeczenska. I teraz wlasciwie taki mamy plan. Czy ktos sie spotkal z taka sytuacja? czy mam szanse na wize K-1? Prosze jakby ktos sie mogl wypowiedziec, bo szukam po necie i szukam i juz sama nie wiem i rozum trace (( z gory bardzo dziekuje.... "
sly6 Posted May 4, 2011 Report Posted May 4, 2011 a chociaz czytalas to forum dobrze bo widze ze czytasz ale wize k-1..jest pare tematow w dziale emigracja o tym J-1 co do J-1 to faktycznie tak jest ze nie ma sie tzw bana na wjazd i mozna dostac wize na pobyt staly jak ma sie zone-meza obywatela ,,a jak bedzie z k-1 to nie bylo takiego przykladu ale jesli jest tak jak z wiza cr1-wiza na pobyt staly to nie powinnas miec problemow .. bo faktycznie na I-94 nie ma sie daty ..
miss.home Posted May 4, 2011 Author Report Posted May 4, 2011 dzieki sly6 za odpowiedz! tak forum czytalam, nie tylko tu ale i gdzie tylko moglam cos znalezc, takze na forach anglojezycznych. Znalazlam pare zaczetych watkow z identyczna sytuacja jak moja, ale niestety autorzy nie napisali jak to sie skonczylo. Po prostu sie boje i zaczynam panikowac.
sly6 Posted May 4, 2011 Report Posted May 4, 2011 moze cos Karina napisze lub tez sama napisz do niej bo moim zdaniem jak wiza J-1 to wiza J-1
miss.home Posted May 4, 2011 Author Report Posted May 4, 2011 No ale przesiedziana J1... tego sie obawiam, mimo ze podobno nie mam bana. Pani Karino? dzieki jeszcze raz sly6
sly6 Posted May 4, 2011 Report Posted May 4, 2011 zapoznaj sie z tym temat dobrze co do J-1 http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=15176&hl=
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.