Skocz do zawartości

Pierwszy Raz. Czas Załatwiania Formalności?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema,

Ile w przybliżeniu trwa procedura załatwiania wszystkich formalności od zera do wylotu? Czy uda mi się wylecieć w przedziale lipiec - wrzesień 2011, czy raczej celować w 2012?

Mieszkam w Wawie. Czy to wpływa na szybkość załatwiania?

Czy ktoś miał taki przypadek, jak ja, tzn. zaczął się interesować dosyć późno, a wyjechał? Jak wrażenia? Z jakim biurem?

Dzięki ;)

Napisano

jak znajdziesz tanie bilety to uda Ci sie wyleciec -chyba ze masz duzo kasy ..

a dzwoniles po biurach,pisales e-maile...byly przypadki ze ktos wyjechal a mial rozmowe pod koniec czerwca ale wtedy bilety mial drozsze oraz pracy nie mogl sobie wybrac bo pozostalo to co bylo ..lub tez lecial i na miejscu cos szukal dla siebie.

ps masz baze opinii na samej gorze wiec tam zobacz co jest z firmami..oraz zobacz po tych firmach

http://www.usa.info.pl/board/Aktualnosci-f...yjazdy-f50.html

Napisano
Siema,

Ile w przybliżeniu trwa procedura załatwiania wszystkich formalności od zera do wylotu? Czy uda mi się wylecieć w przedziale lipiec - wrzesień 2011, czy raczej celować w 2012?

Mieszkam w Wawie. Czy to wpływa na szybkość załatwiania?

Czy ktoś miał taki przypadek, jak ja, tzn. zaczął się interesować dosyć późno, a wyjechał? Jak wrażenia? Z jakim biurem?

Dzięki ;)

Jak masz paszport to dzwonisz do konsulatu i umawiasz się na spotkanie z konsulem. Jak dobrze pójdzie to za 2-3 dni będziesz na rozmowie w konsulacie.Po kolejnych 3 dniach DHL dostarczy Ci paszport z wizą i możesz kupować bilet nawet na następny dzień o ile będą miejsca w samolocie . Sprawa zajmie Ci więc około tygodnia i znajdziesz się na terenie USA.

Napisano

to jest dzial work i travel oraz wiza J-1 a wiec dzwoniic i sie umawiac mozna jak sie ma odpowiednie dokumenty czy tez biuro dane takie cos za Nas robi

bo to co darek napisales to sie odnosi ale do wizy turystycznej a nie do work i travel.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...