olcia1983 Napisano 11 Maja 2011 Zgłoś Napisano 11 Maja 2011 Witam serdecznie! Wiem, ze ten temat byl juz poruszany wielokrotnie, lecz nadal mam pewna nie wiedze w tym zakresie. Jestem w Stanach juz od trzech lat na wizie H1B i firma u ktorej pracuje chce mi przedluzyc wize na kolejne 2 lata. Nie wiem czy tu zostac, czy wracac do ojczyzny. Moje pytanie brzmi: czy po 5 latach bede mogla ubiegac sie o obytalstwo mieszkajac legalnie w USA i bedac na wizie H1B? Czy najpierw musze zalatwic Green Card? Jesli tak, to jaki jest czas oczekwiania na GC? Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
Jim Beam Napisano 11 Maja 2011 Zgłoś Napisano 11 Maja 2011 Moje pytanie brzmi: czy po 5 latach bede mogla ubiegac sie o obytalstwo mieszkajac legalnie w USA i bedac na wizie H1B? Nie.
sly6 Napisano 11 Maja 2011 Zgłoś Napisano 11 Maja 2011 olcia a ja mam pytanie gdzie czytalas,slyszalas o tych 5 latach? od tego masz strony rzadowe aby zobaczyc jak jest. co do GC to masz na mysli przez slub z obywatelem-rezydetem czy tez sponsorowanie pracownicze ? bo jesli chodzi ze po slubie z rezydentem to i 5 lat mozesz czekac,po slubie z obywatelem 4-12 miesiecy jak nie dluzej jak cos nie tak bedzie z papierami a co do sponsorowania pracowiniczego to masz biuletyn ile to moze byc,zalezy od kategorii http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5424.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.