Jump to content

Staranie Sie O Wize Turystyczna Po Poprzednim Anulowaniu

Recommended Posts

Posted

nie wiem czy man udac sie do konsulatu USA w krakowie czy to ma sens.ostatnia moja wizyta skonczyla sie anulowaniem mojej wizy 10-letniej

dlaczego ??? bylam kilkakrotnie w usa nigdy nie zlamalam prawa, nie przedluzylam pobytu.po raz pierwszy wyjechalam wraz mezem i mama do

wujka ktoremu tragicznie zmarla zona bylam wraz z mezem 1 miesiac

mama(wdowa) zostala pomagac bratu.Niestety stosunki mamy z bratem bardzo sie pogorszyly (zreszta moje tez nie byly najlepsze) mama wyjechala od brata w tej sytuacji (a naprawde bardzo trudnej dla mego wujka) ja zaczelam jechac pomoc mu. Praca zarabkowa wogole mnie nie interesowala bylam to 2 miesiace, 3 miesiace ,5 miesiecy znowu 2 miesiace.Wszystko bylo OK do momentu gdy corka (wtedy 14 lat) tez starala sie o wize na okres wakacji. Konsul anulowal mi wize dajac wize corce.

oczywiscie corka spedzila super czas w usa zwiedzajac kawal stanow,bylo to 4 lata temu. Ja nie utrzymuje kontaktu z mama (szkoda ale tak bywa) od dluzszego czasu jestem wdowa i aktualnie osoba naprawde super w Polsce ustawiona (jeszcze nie maz) tak wiec nie musze pracowac itd mam wszystko

Wujek chcialby zebysmy mu tzn ja i corka (teraz 18 lat) przyjechaly na wakacje max. 2miesiace razem. Czy wogole mam szanse jak mam przekonac konsula o tym ze moj wyjazd jest moimi i corki wakacjami.

zreszta przy ostatniej wizycie przedstawilam orginalne dok. smierci zony wujka ,wszelkie papiery ktore przemawialy o koniecznosci pomocy.

czy naprawde nie zawracac sobie glowe tym i nie probowac

co sadzicie

Posted

no ale byl jakis powod anulowania wizy,nie od tak sobie

ze np praca nielegalna,ze mowisz jedno a cos innego robisz itd

dobrego masz tego Wujka-choc tyle masz.

a kto Ci kazal takie dokumenty pokazac,na co,po co?

Posted

Popelnilas wielki blad.Kto oowiada o problemach w ambasadzie ,pokazuje akty zgonu,deklaruje pomoc jezeli stara sie o wize turystyczna.

Sam bylem swiadkiem odmowy wizy gdy starsza kobieta wyjawila konsulowi ze jedzie do corki pomoc popilnowac wnuka.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...