margo88 Napisano 16 Maja 2011 Zgłoś Napisano 16 Maja 2011 Witam Mam zamiar pojechać do US na okolo 1,5 miesiaca do rodziny i przyjaciół w sierpniu.Zakładając taki scenariusz,że wizę dostanę(chce iść na studia w polsce w tym roku) to czy ona obowiązuję od dnia jej przyznania?Czy się pytają kiedy tam chce jechać?Zależało by mi na tym by wizę załatwić sobie jeszcze w tym miesiącu by kupic nieco tańszy bilet.W połowie czerwca mam egzamin zawodowy(technikum), a zaraz po nim jadę do Norwegi na miesiąc do pracy.tylko właśnie czy można np. dostać pozytywną odpowiedz w maju,że wizę dostaniesz na sierpień i połowę września?Mam nadzieję ,że zrozumieliście o co mi się rozchodzi?! Pozdrawiam
Joanna30 Napisano 16 Maja 2011 Zgłoś Napisano 16 Maja 2011 Jeśli dostajesz wizę, to ona jest ważna od dnia wydania Może być ważna przez rok, dwa, aż do dziesięciu lat. Czyli, że w ciągu tego czasu masz możliwość pojechać do Stanów. WIęc jak najbardziej możesz się starac o wizę teraz.
sly6 Napisano 16 Maja 2011 Zgłoś Napisano 16 Maja 2011 masz w ds160 takie pytania kiedy planujesz lot-wyjazd do USA,moze tez pasc pytanie o wyjazd -date...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.